28 de maig del 2013

La Federació Catalana del Voluntariat s'emporta el sisè premi Federico Mayor Zaragoza



TORTOSA (Baix Ebre).-  L'exdirector general de la Unesco i actual president de la Fundació Cultura de Pau va lliurar dissabte el sisè premi Federico Mayor Zaragoza, en un acte organitzat per l'assocació Unesco Tortosa. En aquesta edició, el primer premi va recaure en la Federació Catalana del Voluntariat.

Va ser un acte obert al públic, on hi va assistir el mateix exdirector general de la Unesco i actual president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, que va impartir la conferència titulada 'Ciutadania mundial'. Enguany es van presentar als premis un total de 72 projectes dels quals més d'una quinzena eren de les Terres de l'Ebre. La principal novetat és que fins ara només es presentaven projectes sobre diversitat cultural, mentre que enguany han pogut optar als premis tots aquells centres escolars i entitats sense afany de lucre que treballen per formar ciutadans compromesos. La presidenta de l'entitat, Montse Esteve, va destacar la gran participació registrada en aquesta darrera convocatòria dels premis.

De fet, el primer premi va recaure en l'entitat social i cultural a la Federació Catalana de Voluntariat de Barcelona, un premi dotat en 5.750 euros. L'Escola Germanes Bertomeu de Mataró i l'Institut Pau Vila de Sabadell han estat els centres educatius guanyadors en la secció d'educació.

També hi va haver un reconeixement específic per a les escoles i instituts de les Terres de l'Ebre. Així, els instituts Cristòfol Despuig de Tortosa, Montsià d'Amposta i institut-escola Mare de Déu del Portal de Batea es van repartir els 1.000 euros corresponents als tres premis de la categoria especial Ebre.

Via Canal 21 Ebre

2 comentaris:

  1. Gustau, la federació catalana de voluntariat va guanya un primer premi d'entitatsamb un projecte concret, però els premis tenen més categories i la dotació de 5750€ és per a la totsalitat dels premis, us recordo que hi han 3 categories, centres escolars, entitals i especial Terres de l'Ebre,

    ResponElimina
  2. Gustau, la federació catalana de voluntariat va guanya un primer premi d'entitatsamb un projecte concret, però els premis tenen més categories i la dotació de 5750€ és per a la totsalitat dels premis, us recordo que hi han 3 categories, centres escolars, entitals i especial Terres de l'Ebre,

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta