29 de maig del 2013

La Generalitat i l'Ajuntament de Flix comencen a dissenyar el futur del poble després de l'ERO d'Ercros

FLIX (Ribera d'Ebre).- La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució del PSC, en què es demana al govern de la Generalitat un pla que estudiï i avaluï el present i futur laboral de Flix i la Ribera d’Ebre, en col·laboració amb totes les administracions afectades. L’acord ha estat possible després d’una transacció entre el grup socialista i el grup de CiU, a la qual han donat suport la resta de grups. La diputada ebrenca del PSC al Parlament, Núria Ventura, ha advertit que la fàbrica d'Ercros a Flix viu el pitjor escenari, després de l'ERO presentat per Ercros. "L’impacte sobre Flix i tota la comarca és un cop letal per al seu futur", ha afirmat. És per això, segons Ventura, que "cal estudiar bé les possibles solucions i donar resposta". De la mateixa manera, el PSC ha donat suport també a una proposta de resolució d’ICV perquè el govern treballe de forma conjunta amb l’Ajuntament, tot instant Ercros a facilitar la implantació a les seus instal·lacions de nous processos industrials.

Precisament, a les dependències de l'Ajuntament de Flix, hi ha hagut aquest mateix dimecres al matí una reunió entre el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i els intregrants de la Comissió de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Flix. També hi eren presents el subdirector general de Política Industrial, Jordi Carbonell; el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; i la directora dels Serveis Territorials d'Ocupació a les Terres de l'Ebre, Mercè Miralles. En aquest sentit, durant la reunió s'han dissenyat quines haurien de ser les futures línies d'actuació per impulsar el desenvolupament econòmic de Flix, després de la situació creada amb l'aplicació de l'ERO de l'empresa Ercros i comptant amb les potencialitats que disposa la població. Això comporta, segons el consistori, una estreta col·laboració i contacte constant entre el Departament d'Empresa i Ocupació i l'Ajuntament de Flix.

Després de la reunió, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i l'alcalde de Flix, Marc Mur, han atès els mitjans de comunicació. Posteriorment, els visitants i els membres del consistori han anat a visitar les obres de descontaminació de l'embassament de Flix.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta