13 de maig del 2013

Llanos de Luna inaugura la nova caserna de la Guàrdia Civil a Gandesa



GANDESA (Terra Alta).- La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha qualificat la Guàrdia Civil com una "peça indispensable del model policial català" i ha destacat el seu paper com a garant de "la unitat de tots els espanyols". En l'acte inaugural de la nova caserna de l'institut armat a Gandesa, Llanos de Luna ha valorat la presència del cos al municipi, com a "model inspirador" per als catalans "d'aquells que amb alt esperit de sacrifici mostren la seva inequívoca voluntat de servei públic i amor per Espanya". El nou complex, amb 2.238 metres quadrats construïts en tres edificis als mateixos terrenys que les antigues dependències, ha costat 1,8 milions d'euros i acollirà setze agents.

"Les instal·lacions que avui inaugurem són el reflex del govern d'Espanya amb aquesta terra i amb la presència de la Guàrdia Civil a Catalunya com a peça indispensable del model policial català", ha subratllat la delegada en el seu discurs oficial -durant el qual ha alternat el castellà i, en menor mesura, el català- davant els comandaments de l'institut armat, cossos policials i autoritats locals.

L'acte, que ha coincidit amb el 169 aniversari de la creació del cos, ha servit a Llanos de Luna per enaltir la tasca de la Guàrdia Civil i, especialment, el seu paper a Catalunya. Així, tot apel·lant a la seva actuació d'acord amb la "llei" i la Constitució, com la resta de cossos i forces de seguretat, ha recordat que la seva tasca passa per "seguir garantint la convivència i la unitat de tots els espanyols".

"Com a catalans, com a espanyols, ens sentim orgullosos de la Guàrdia Civil, del treball rigorós que desenvolupen sempre en defensa de la democràcia i de la llibertat, pilars indispensables en el nostre estat de dret", ha declarat. La delegada del govern espanyol ha volgut traslladar el seu agraïment al cos pel seu "abnegat servei en beneficis dels catalans", fent referència, concretament en l'àmbit local, a un servei "basat en el coneixement del medi, l'afecte i la proximitat amb les persones, valors reconeguts i admirats per totes les persones de la Terra Alta".

Present a Gandesa des de l'any 1859, la Guàrdia Civil disposa en aquests moments de setze efectius, entre agents, dos caporals i un sergent. Entre les principals tasques de la dotació es troba la intervenció d'armes i explosius, incloent el control del material pirotècnic o d'ús per a obres públiques, segons ha recordat el General en cap a Catalunya de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo. La caserna dóna servei a dotze municipis de la Terra Alta, a més de Benifallet (Baix Ebre), amb una extensió superior als 800 quilòmetres quadrats.

El procés de construcció de la nova caserna de l'institut armat a Gandesa s'ha prolongat durant anys, després de constatar-se l'estat d'avançada degradació que presentaven l'antic edifici. Segons Gozalo, que ha agraït l'"esforç de l'administració" per la seva construcció, es tracta d'unes instal·lacions "modernes" i "funcionals". Aixecada en els mateixos terrenys de propietat estatal que ocupaven les anteriors dependències, el nou complex té tres edificis i ocupa 2.238 metres quadrats. Una de les curiositat de la nova caserna és el mural amb la reproducció d'una fotografia que el pintor Pablo Picasso va fer a un destacament de la Guàrdia Civil durant la seua estada a Horta de Sant Joan.

Un dels edificis està destinat a les dependències oficials, amb oficines, el desptax del comandament, intervenció i dipòsit d'armes, arxius, vestidors i serveis. Els dos edificis restants són residencials, on s'allotjaran els agents i les seves famílies. Així, un dels blocs disposa de tres plantes amb dos pisos cadascuna per a famílies. L'altra construcció alberga quatre apartaments per a solters.

Via ACN

2 comentaris:

  1. Desde sempre que jó tinc la memoria per recordar.ho, "lo cuartel de Gandesa de la Guardia Civil" a tingut la seva importancia dintre del servei que donava, dona i donará als pobles del seu ambit d,actuació, molt bona noticia la de la inauguració de les noves dependencies de la Benemerita, felicitación pels comandaments, als guardies i en definitiva a tots els que podran gaudir dels seus inestimables serveis.
    ¡¡¡VIVA LA GUARDIA CIVIL!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta