14 de maig del 2013

Sergi Fernández: 'Flix està ara desfet per l'ERO d'Ercros, però tenim moltes esperances'

FLIX (Ribera d'Ebre).- Els tres regidors de CiU a l’Ajuntament de Flix s’han incorporat recentment a l’equip de govern de Marc Mur, format fins ara pels regidors del PSC i d’ERC. D’aquesta manera, Fix recupera el govern d’unitat que havia tingut en el mandat anterior. L’actual portaveu del grup de CiU, Sergi Fernández, és el nou regidor de Serveis Públics, mentre que Montserrat Forcades i Josep Antoni Guiu han assumit les carteres d’Urbanisme i de Governació, respectivament. En aquest sentit, Fernández ha afirmat aquest dimarts a Canal 21 Ebre que la mobilització de Flix en contra de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) a la fàbrica d’Ercros va provocar una unitat d’acció que va culminar amb l’oferiment de Mur d’incorporar-los al govern municipal de Flix.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, el portaveu de CiU a Flix ha afirmat que estan molt satisfets amb les responsabilitats que els ha delegat l’alcalde, i que el seu objectiu principal és treballar per la reindustrialització del municipi. Fernández ha assenyalat que els dos anys de CiU a l’oposició han estat molt durs, però que després de la mobilització de Flix contra l’ERO d’Ercros la política local es veu molt diferent.

 més de regidor a l’Ajuntament, Fernández és un dels treballadors d’Ercros que no s’ha vist afectat pels acomiadaments a la fàbrica de Flix. En aquest sentit, el portaveu de CiU ha afirmat que la població ha donat un exemple de com es pot afrontar un ERO d’una fàbrica en el context de crisi actual. Segons Fernández, el cas de Flix, a més, era especial, ja que l’ERO d’Ercros afectava tot un poble i una comarca, amb un danys col·laterals molt importants. De fet, el regidor ha assegurat que Flix encara segueix en lluita, ja que cal trobar alternatives industrials al tancament de la planta d’Ercros, previst com a màxim per al 2018. Fernández ha afirmat que a Flix estan desfets anímicament per l’ERO i pels acomiadaments que encara s’estan produint – el passat dia 6 de maig van haver-hi una quinzena de baixes-, però que tenen moltes esperances en el futur. Sobretot, per deixar de dependre d’Ercros.

D’altra banda, Fernández ha lamentat que la candidatura de les Terres de l’Ebre per aconseguir la declaració de Reserva de la Biosfera de la Unesco no incloga finalment els pobles del nord de la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, el regidor ha recordat que, gràcies al projecte de descontaminació del pantà, Flix està esdevenint un referent internacional per la utilització d’una tecnologia pionera al món. A més, ha remarcat que la reserva de Sebes és un exemple de com la indústria pot conviure amb un espai de gran valor mediambiental. De fet, aquest és un valor afegit que Flix vol aprofitar a l’hora de captar noves inversions.

Finalment, el portaveu de CiU ha destacat la importància dels projectes comuns que estan tirant endavant els ajuntaments de Flix i de Riba-roja d’Ebre. De fet, a la població veïna hi viuen també una bona part dels afectats per l’ERO d’Ercros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta