15 de juny del 2013

Repsol finança quatre boies ecològiques a les platges de l'Alguer i Pixavaques, a l'Ametlla de Mar

L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- Les platges de l'Alguer i Pixavaques, a l'Ametlla de Mar, disposen de quatre boies d'abalisament de la zona reservada per als banyistes que funcionaran també com a biòtops per a la fauna marina de la zona. Després de la prova amb aquests dispositius efectuada a Torredembarra des de l'any passat, el municipi s'ha afegit a la iniciativa. Les boies ecològiques substitueixen la base de ciment que la subjecta per una estructura de formigó recoberta de carbonat càlcic que afavoreix la implantació d'organismes marins i actua com a refugi per als peixos. Finançades per la companyia petroliera Repsol, l'Ajuntament ha assumit el cost del seu manteniment i instal·lació.

"És un biòtop construït amb la idea de que els banyistes quan practiquen la immersió, puguin veure la presència de la fauna i la flora, ja que seran habitats per espècies marines", ha aclarit el creador de les boies i expert en aquariofília, Miquel Rota. L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, ha subratllat "l'aposta de futur" que suposen iniciatives com aquesta en la protecció del litoral i les seues espècies. En la presentació de les boies també ha participat el director de comunicació de Repsol a Tarragona, Josep Bertran.

A diferència de les boies convencionals, que tenen com a base blocs rectangulars de formigó que es treuen i es posen cada temporada, les bases d'aquestes boies estan recobertes amb carbonat de calci que, pel seu disseny i material, atrauen la flora i la fauna marines tot formant un petit escull. A més, incorporen un innovador sistema de boia intermèdia que fa que la cadena sobrant de la boia que sura quede en suspensió i no es malmete el fons marí quan hi ha temporal.

Una altra diferència destacable és el caràcter permanent d'aquestes boies. Quan acaba la temporada d'estiu, només cal que dos professionals del busseig es desplacen al punt on es troba cada boia per treure la cadena que va des de la boia intermèdia fins la superfície. La resta de l'estructura i tota la flora i la fauna que hi creix es queda on està fins l'estiu següent. Les boies es localitzen per mitjà d'un GPS.


Via ACN 

1 comentari:

  1. mmmm... si Repsol fa algo, l'interès crematístic està al darrera.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta