8 de juliol del 2013

Tortosa confia atraure més de 200.000 visitants per la XVIII Festa del Renaixement gràcies a la campanya turística

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa confia en què la campanya de promoció turística 'Tortosa, ciutat del Renaixement, cultiva l'art de viure!', que ha engegat fa només unes setmanes, ajude la XVIII Festa del Renaixement a superar els 200.000 visitants de l'edició de l'any passat. De fet, la Festa del Renaixement té un protagonisme destacat tant en la campanya publicitària protagonistzada pels actors Pere Ponce, Belén Fabra i Sílvia Sabaté, com en l'exposició itinerant de fotografies que es troba instal·lada al Palau Robert de Barcelona. Així ho han explicat l'alcalde, Ferran Bel, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, que aquest dilluns han presentat els detalls del programa de la Festa del Renaixement de 2013. De fet,  Bel ha assegurat que el seu principal objectiu és aprofitar les sinergies que genera la Festa del Renaixement i "desestacionalitzar" a la resta de l'any la important afluència de visitants que es concentra durant aquests dies de juliol a Tortosa.

Entre els dies 18 i 21 de juliol, Tortosa posarà una setantena d'espectacles diaris en escena, amb els carrers i les places del nucli històric com a escenari. Per aquesta edició, l'organització ha apostat per concentrar l'oferta internacional amb la contractació de sis companyies franceses, juntament amb propostes de grups de la pròpia ciutat i de la resta del país. Així, amb un pressupost que es manté al voltant dels 170.000 euros, l'Ajuntament ha dissenyat una programació amb l'objectiu de mantenir el nombre d'espectacles i la seua qualitat, tot intentant optimitzar els recursos.

En concret, Tomàs ha assenyalat que  l'organització ha apostat per sis companyies estrangeres d'un únic país, França, que desplegaran espectacles de música itinerant així com de teatre i ambientació de carrer. És el cas de 'Mytik Itak', de Théâtre de l'Alauda, o la representació d'espadatxins Scarashow, de la Cie Scaramouche, entre d'altres, que es podran veure per cinc euros l'entrada a la plaça de l'Absis, així com l'espectacle itinerant Saboï.

Però el gruix de la graella el formaran companyies catalanes i de la pròpia ciutat de Tortosa, la "base" de la Festa del Renaixement, segons ha destacat Tomàs. En aquest sentit, Tomàs ha lloat la qualitat d'aquestes propostes i la seya vocació exportadora. Així, al marge de la ja clàssica 'La Taverna d'Enrico', novament a les Avançades de Sant Joan (11 euros), els graduats de la primera promoció de l'Escola Municipal de Teatre representaran 'Hamlet' al Palau Episcopal (6 euros). A més, els joves alumnes del mateixe centre oferiran 'El petit somni d'una nit d'estiu' ( 2 euros), mentre que el jove Cur Flumine tortosí interpretaran la 'Cantina dels Galifardeus' (3 euros) al conven de la Puríssima. Finlament, la Coral Vent de Dalt executarà 'Cantem a l'amor cortès' (4 euros) a la cripta del temple de la Reparació.

El pregó d'enguany a la Festa del Renaixement anirà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que també presidirà l'acte inaugural a la plaça de l'Ajuntament, la cerimònia d'obertura del Portal del Romeu i el jurament de procuradors. En canvi, el Taulell al Carrer serà inaugurarat pel president de la Diputació de Saragossa i alcalde de Tarazona, Luís Beamonte. Tortosa i Tarazona comparteixen interessos comuns a la Red de Juderías i, des d'aquest any, també en l'àmbit de la Festa del Renaixement, ja que la capital del Baix Ebre va participar en la primera edició de la Feria Renacentista de Tarazona amb el grup d'abanderats de la Colla Jove. L'entrega dels estendards a les famílies nobles, la missa d'època i la Gran desfilada, com a colofó diumenge a la Festa, són altres de les cites obligades del programa d'activitats de la Festa del Renaixement d'enguany.

D'altra banda, l'organització vol consolidar els espais del nucli antic on durant els últims sis anys s'ha desenvolupat la festa, tot "adaptant-se" a la transformació urbanística que ha tingut lloc amb el Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (Pincat) amb els ajuts de la llei de Barris. Enguany, segons ha apuntat Tomàs, la idea és potenciar un dels dos grans eixos d'accés a la plaça dels Dolors, a la plaça de Sant Joan i al carrer del Replà.

Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat la participació i implicació del teixit social tortosí -amb la participació de més de 1.500 voluntaris- en l'esdeveniment, com una de les claus del seu èxit fins convertir-la en una festa "molt potent, amb elements homologables internacionalment". Com a exemple, també, ha citat que en aquesta edició, per primer cop, sis campaments estaran impulsats per entitats i veïns de la mateixa ciutat -anteriorment eren majoritàriament francesos-. També ha destacat les setze produccions locals d'espectacles: "Oferim un gran contingut i un aparador perquè els interessats vinguin a fer contractacions a Tortosa. Alguns ja s'exporten", ha recordat Bel.

Enguany, el consistori confia a superar els 200.000 visitants que segons els càlculs municipals van passar l'any passat per la ciutat, tot generant un impacte econòmic d'entre 4 i 6 milions d'euros per al municipi. Amb aquesta intenció s'ha programat des de fa setmanes un campanya de promoció de la ciutat basada en la Festa del Renaixement a diferents mitjans de comunicació nacional, així com una exposició itinerant. "No només volem que vingui la gent a la Festa, sinó estendre-la al llarg de l'any. Desestacionalitzar-la una mica", ha dit Bel, que s'ha mostrat satisfet pels resultats que està donant a priori la campanya, amb 400 visites diàries a la pàgina web www.festadelrenaixement.cat i nombroses reserves hoteleres per aquests dies.

L'organització, a més, ha editat 50.000 exemplars d'un programa de 64 pàgines que es repartirà amb les entrades als espectacles de pagament, així com butlletes en diferents idiomes i un programa desplegable, amb la versió resumida del programa.

Via ACN
Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta