4 de juliol del 2013

Ventura (PSC) crida el territori a tornar a defensar l'Ebre 'des del carrer i des de les institucions'

TERRES DE L'EBRE.- “El Consejo del Agua de la Conca de l’Ebre ha signat avui l’acta de defunció del Delta”, ha declarat aquest dijous Núria Ventura, diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, per fer una primera valoració de l'aprovació de la proposta de nou pla hidrològic. Segons Ventura, el pla situa el cabal ecològic en poc més de 3.000 hectòmetres cúbics, uns 106 metres cúbics per segon en el tram final del riu Ebre i inferior al 100 metres cúbics durant els períodes d’estiatge. I això "amenaça el riu, el Delta i el seu ecosistema i la comunitat que hi viu, amb el conseqüent impacte social i també econòmic, molt negatiu per al territori per la seva afectació en els sectors pesquer i aqüícola". Així, Ventura ha criticat durament el fet que no s’hagin tingut en compte les al·legacions presentades ni per la Generalitat, ni pels ajuntaments del territori o per molts particulars, ni tampoc les conclusions de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre

En aquesta línia, la dirigent del PSC ebrenc ha assegurat que el nou pla "respon a la voluntat inequívoca del PP de fer nous transvasaments, tot i que el document no ho reculli". Per tant, Ventura confia en aturar “aquest despropòsit” a Europa, ja que "el pla vulnera de manera flagrant la Directiva Marc de l’Aigua i és contrari a la Nova Cultura de l’Aigua". En aquest sentit, ha recordat que en el transcurs de la reunió de la PDE amb l’eurodiputada socialista Maria Badia, fa uns dies, es va adquirir el compromís d’aplegar el màxim de suport entre el Grup dels Socialistes i Demòcrates (S&D).

Així mateix, Ventura ha assenyalat que tornaran a defensar l’Ebre des del carrer com des de les institucions, tant des de l’àmbit municipal com parlamentari, com ja van fer en la lluita contra el Plan Hidrológico Nacional (PAHN) del govern de José María Aznar (PP), que preveia el transvasament de 1.050 hectòmetres cúbics anuals que va ser derogat pel govern del PSOE el 2004.

D'altra banda, aquest divendres, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, el socialista Joan Castor Gonell, com membre del Comitè d’Autoritats Competents de la CHE en representació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, participarà en la reunió d’aquest ens on se sotmetrà a consideració la proposta del Consell de l'Aigua. L’avaluació d’aquest organisme és preceptiva en el tràmit final del pla, abans que es traslladi al govern de l'Estat per a la seya aprovació definitiva mitjançant Reial Decret. “Lamentablement, tot indica que estem només davant un altre pur tràmit com el d’avui, però lluitarem en totes les instàncies per aturar aquesta nova agressió”, ha reblat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta