Malgrat les pluges de la primavera, durant els mesos de juny, juliol i agost les condicions meteorològiques, amb poques pluges i una intensa calor, han estat més favorables per a la producció de sal. Enguany es preveu una collita de 80.000 tones de sal, molt inferior a les 105.000 tones de l'any passat, en què les condicions van ser molt més favorables, però similar a les 86.000 tones de fa dos anys. "És una collita mitjana, una producció normal, que no és ni bona ni dolenta", ha explicat el gerent d'Infosa, Joan Sucarrats.
Tradicionalment, la 'salinada' arrencava per aquestes dates, a mitjans d'agost, però els gestors de les salines han preferit esperar fins al 2 de setembre per aprofitar el què resta de mes d'agost per produir una mica més de sal. La collita implicarà la mobilització d'una seixantena de persones -de les quals 10 estan contractades per les salines i, la resta, a compte d'empreses subcontractades-.
Entre el 60 i el 70% de la producció de sal del delta de l'Ebre s'exporta a l'estranger. El principal país de destinació és França -més del 30%-, però el producte també es ven als Estats Units, Alemanya, el nord d'Àfrica i altres països europeus. Pel que fa al mercat interior, un 20% de la producció es queda a Catalunya i, un 10%, a la resta de l'Estat espanyol.
La qualitat de la sal que es recollirà enguany es preveu que sigui bona. Quanta més sal hi ha, menys contaminació de magnesi es produeix, una circumstància que incrementa la qualitat del producte. D'altra banda, la companyia preveu tancar l'exercici el 30 de setembre amb una facturació de 10 milions d'euros, una xifra que es podria mantenir el vinent, perquè encara hi ha excedents de la collita passada.
La Flor de Sal sí que creix
Un dels productes salins que produeix Infosa, la Flor de Sal, comercialitzada sota la marca Flor del Delta, sí que incrementarà la seua producció. Produïda i recollida de manera artesanal des de la primavera, i amb gran valor gourmet, Infosa espera passar de 25.000 quilos de Flor de Sal a prop de 30.000. La característica principal d'aquest producte és que té menys clorur sòdic i més magnesi, i potencia el gust dels aliments.
Via ACN
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.