19 d’agost del 2013

La Cinta 2013 aposta per la música ebrenca amb concerts de Pepet i Marieta, Xeic!, Natural Band i els Quicos

TORTOSA (Baix Ebre).- El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha presentat aquest dilluns el programa oficial d'actes de la festa major de Tortosa, que celebrarà la Cinta 2013 des del 29 d'agost fins al 2 de setembre. Amb tot, aquest dissabte, 24 d'agost, també hi haurà la proclamació de les pubilles i el pregó de festes, a càrrec de mossèn José Luís Arín, a més de diversos actes festius com el Riverland Festival i alguns concursos del circuit de penyes. Quant al programa de concerts, que es faran al passeig central del parc municipal, hi destaquen les actuacions dels conjunts ebrencs Xeic! i Natural Band, la nit del 30 d’agost, i de Pepet i Marieta amb La Troba Kung-Fú, la nit de l’1 de setembre. Al marge de les nits de ball amb les orquestres La Principal de la Bisbal, Cimarrón i Centauro, l’apartat musical es completarà, el 2 de setembre, amb el concert final de festa de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que presentarà el seu nou disc ’20 anys’.

Enguany, les festes de la Cinta tindran un pressupost d’uns 170.000 euros, i Tomàs ha afirmat que seran cinc dies de festes populars i gratuïtes, amb un programa atapeït d’actes que han de servir per atraure a Tortosa gent de totes les Terres de l’Ebre. A més a més, Tomàs ha remarcat que un dels moments més atractius de la Cinta 2013 serà el Monumental Castells de Focs d’Artifici, que es farà la nit del dissabte 31 d’agost i que es podrà seguir des del nou passeig fluvial i des de l’antic pont del tren de Tortosa. Amb tot, el regidor de Festes ha recordat que es limitarà l’afluència de públic al nou pas de la via verda sobre el riu Ebre, per evitar aglomeracions.

D’altra banda, una de les novetats de la Cinta 2013 serà la presentació en societat dels nous gegants de Tortosa. Es tracta d’una rèplica, d’uns quatre metres d’altura, dels gegants de 1858 que s’han pogut reconstruir a partir de les miniatures cedides l’any passat per la família del folklorista Joan Moreira. De fet, Tomàs ha afirmat que el seguici popular de Tortosa jugarà un paper molt important en les festes de la Cinta, amb la presència al carrers d’elements com els nanos, els gegants o la cucafera. En aquest sentit, enguany hi haurà una samarreta oficial del seguici festiu de Tortosa. A més, Lo Gegant i la Geganta de 1858 es presentaran i desfilaran per primera vegada el dia de l’Ofrena de flors i fruits a la Verge de la Cinta, el 31 d’agost al vespre.


Un altre acte destacat de la festa major d’enguany serà la commemoració institucional de la declaració de la Verge de la Cinta com a patrona de Tortosa, ara fa 150 anys. L’acte serà el 31 d’agost a les dotze del migdia, a l’Espai Sant Domènech, amb l’assistència de totes les reines de festes des del 1966, a més de tots els exalcaldes, exregidors de Festes i primers majordoms de la Reial Arxiconfraria de la Cinta. Segons Tomàs, serà “un acte 100% tortosí i de destil·lació cintera”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta