29 de setembre del 2013

Dos detinguts durant la protesta contra les retallades i el monument franquista davant del Museu de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Un jove militant d'Arran i del Casal Popular Panxampla de Tortosa, així com un home de 63 anys, activista de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), van ser detinguts aquest dissabte a la tarda durant la visita del conseller de Presidència, Francesc Homs, a Tortosa. Els fets es van produir quan agents dels Mossos d'Esquadra van intentar apartar un grup de persones que protestaven en contra de les polítiques del govern català a les portes del Museu de Tortosa, on Homs inaugurava l'exposició sobre els bombardejos de Tortosa durant la Guerra Civil. De fet, també hi havia una pancarta reclamant la retirada del monument franquista de la Batalla de l'Ebre. Els dos detinguts han estat acusats d'un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat. Però des del Col·lectiu de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre denuncien que l'actuació dels agents de la policia va ser "violenta i desproporcionada".

Poc abans de les set del vespre, segons el col·lectiu, els Mossos "han començat a impedir el pas a moltes persones" que volien manifestar-se en contra de les retallades en ensenyament i sanitat, i també per reclamar la retirada de la simbologia franquista. "En aquest moments, les persones que han vist impedit el seu accés al Museu han demanat explicacions i la presència d’un representant polític que justifiqués l’absència de llibertat d’expressió. Pocs minuts després, els Mossos "han canviat d’actitud" i han obligat la gent a marxar a la vorera del davant, i han detingut a les persones. "La funció d’una policia hauria de ser previndre i evitar els conflictes i no generar-los, i avui amb la seua actuació una vegada més han demostrat que no respecten els valors democràtics", han lamentat des del Col·lectiu de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre.

Segons ha explicat el portaveu del Grup de Suport, Xavier Rodríguez,  la policia no va permetre que accedissin al museu i van apartar-los fins la vorera de l'altre costat del carrer. Va ser llavors quan es va produir una forcejament on, segons el Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre, els agents van aplicar "una contundència i agressivitat inútil i innecessària". Davant d’aquesta detenció, nombroses persones del col·lectiu van concentrar-se davant la comissaria dels Mossos a Tortosa.

Finalment, la nit del dissabte, els dos detinguts van ser posats en llibertat amb càrrecs. De fet, algunes informacions apunten que estan citats al jutjat de Tortosa el proper dimarts, 1 d'octubre, a partir de les onze del matí. Per la seua banda, el Col·lectiu de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre ha convocat per aquest dilluns al migdia una compareixença de premsa per valorar els fets a la seu de Tortosa dels Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Imatges Col·lectiu de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre

18 comentaris:

  1. Jo només puc que donar suport als detinguts, innecessaris, i demanar, un cop més, que treguin la ferralla del mig del riu.
    També dir que si aquesta és la societat cap a on ens volen portar, que en mi no conten ja que la pau és millor que la violència i la paraula millor que la imposició.
    Vos heu lluit Homs, Bel i Espadaler!

    ResponElimina
  2. Tortosa, amb un alcalde que es diu "independentista", defensa el monument franquista més gran de Catalunya...a qui voleu enganyar? El franquisme sociològic també ha entrat a l'independentisme de Tortosa?
    I els Mossos d'Esquadra, en la línia...obeïr ordres com a soldats i encara es queixen de les retallades!!! Molt bé! Detenint a les persones que criden "no a les retallades!!".
    Este país és fantàstic...amb gent com Bel i Homs, quin país anem a construir!!!

    ResponElimina
  3. ...haber...si quereis que quiten el dichoso y feo "monumentito", yo no le pondre palos a las ruedas, soy mas bien partidario de que se "transforme"...por ejemplo aprovechando las dos piramides (una dentro de la otra) se puede poner encima una "dulzaina" gigante, pero para hacer esto, hay que gastar un paston, este monumento vinieron los pontoneros de Zaragoza (soldados forzados a hacer la mili, cada dia una paga de media peseta) y el ayuntamiento les dejo una pequeña y cuadrada nave como cuartel, es decir quien pago todo fueron los de Madrid...si este ayuntamiento de Tortosa, por vuestro cabreo con el dichoso monumento de la mierda, tiene que pagarlo todo de sus arcas, yo como un simple ciudadano me opongo a que mi ayuntamiento haga tal cosa, prefiero que se gaste el dinero en alquitranar un camino, hacer aceras en sitios que ni se puede andar...y asi un monton de cosas...si lo quereis destruir, haced una colecta y cuando tengais las pelas contratar una empresa y que lo hagan...no creo que el ayuntamiento ponga peros, pero ya sabeis yo soy partidario de transformarlo...

    ResponElimina
  4. Ja te s'ha tornar a esborrar el corrector, Albertito ?
    Et recordo que hi havia una possibilitat ( no sé si encara existeix ) que feia gratuita la retirada del monument per a Tortosa. Ho finançava la Generalitat amb una partida que hi havia a l'efecte.

    ResponElimina
  5. ...bueno, eso no lo sabia, si lo paga la Generalitat, no lo hace el ayuntamiento...y en cuanto al castellano mientras hayan personas extranjeras que no sepan catalan yo lo pondre en castellano...y si me salen los "toca pelotas" de costumbre, pues ni os contestare...

    ResponElimina
  6. ah!...por cierto...supongo que ese "albertito" debe de ser el "albertito magnum" que soy yo efectivamente...

    ResponElimina
  7. Vols dir que hi ha algú que no sàpigue català que llegeixi lamarfanta? Tu flipes albertet. lo del Magnum suposo que deu ser per la serie de tv, o vols emular l'esoterista??
    Au, mullat i escriu com una persona!!!!! Pena!

    ResponElimina
  8. Jotabé, en els temps de l'alcalde Sabaté la hi havia. Encara no entenc com un vell ex-militant del PSUC no la va llevar. Francament!

    ResponElimina
  9. " mientras hayan personas extranjeras que no sepan catalan "
    ......O sigui, sempre.

    ResponElimina
  10. ...pues yo estoy hasta los "cataplines" de tener que traducirles "papes" del catalano al castellanogolfo, porque las criaturas no se entienden con los dichosos papeles, ademas aun tienen faena en comprender el castellano a duras penas, asi que meteles idioma catalan al mismo instante que nos ponen los pies en Catalunya, y conste que los que estan tiempo por aqui, empiezan a hablarlo, pero escribirlo ni papa... los hay que tienen niños que van al colegio y esos aprenden el catalan, el castellano, el arabe, el rumano, el lituano...es decir crios de 6 añitos se expresan en distintos idiomas y pronto sabran hasta el ingles...esto ha sido para "i", y para Jotabe...mira, si queremos que tengamos una sociedad catalana, cosmopolita, meztiza (porque el futuro de la humanidad terminara siendo todos mestizos, ya sabes...mejor naturaleza, los genes seran mas genes, nuestro mediocre esperma tambien se enriquecera, pues si nos relacionamos la raza pura blanca con la raza pura blanca, terminaremos como los borbones por ejemplo, que ahora se aparejan con humanos de sangre roja y no azul, para que los crios no les salgan idiotas...sino mira la hija mayor de uno que se caso con otro de sangre noble y el crio le ha salido algo travieso, o sea rarillo...ya sabes un tiro de escopeta y este verano queria traspasar a un primo con un pincho moruno en su lugar de veraneo...en fin mis nenes, se despide de vosotros tio albertito magnum...

    ResponElimina
  11. Molt bé, albertito ( sí, sí, tu ). Ara, quan parles d'esperma, no pluralitzes !
    Pel demés, que vols que et digui, què l'argument el trobo ridícul ? Pos sí, el trobo ridícul . Imagina't que l'autor de la Marfanta fes servir el mateix argument que tu, i tos els mitjans de la zona i tots els "catalanoparlats" o escrits, que passaria ? Molt senzill: no caldria cap llei Wert que minés l'ensenyament del català. Desapareixeria ( al menys l'ús ) de manera inexorable. NO ? I que per si no queda clar, la meua "objecció" bé pels arguments que ampres per justificar escriure en castellà. Evidentment que en tens tot el dret. De moment, al menys. Però tu, a la teua eh ? que conste !

    ResponElimina
  12. Jotabe: sobre los espermas, no lo digo yo, lo dicen los medicos que son quienes lo investigan y la pura raza blanca tiene deficit de "algo" que hay en el esperma, ahora si quieres buscar siempre los tres pies al gato, cada vez que escribo algo...(me encojo de hombros)...

    ResponElimina
  13. Ostras pedrín! Això si que és fer de "troll" i bombar una noticia i tots els comentaris assenyats que s'hi puguen afegir. Potser s'hauria de desballestar lo monument començant per la creu de la cara nord, així no "toparíem amb l'església" i amb el fantasma del bisbe Moll que encara deu estar rondant-la. Disculpen la ironia senyors creients, de debò, però és que era massa fàcil fer l'esment i tots som pecadors.
    El cas és que aquest és un tema tabú en aquesta fidelíssima ciutat, com tants altres. Però, és l'assignatura pendent, ningú vol carregar en lo "mort del mig del riu", això si l'ajuntament posa el vi i els entrepanets per satisfer la concurrència, d'això si que en sap.

    ResponElimina
  14. Jotabe:...supongo quel "ve" he,he..debe ser para mi...bueno si el dueño de "la marfanta" me quiere sacar...no voy hacer nada, no es el primer sitio que me "sacan"...por www.alertadigital.com, se ve que me han sacado...se ve que a mas de un generalito de opereta del glorioso ejercito español, que a boca llena exige que el ejercito intervenga con los tanques contra un pueblo indefenso, ya sabes mujeres, niños, viejos....y yo les contesto que si si, que vengan que algunos los estamos esperando...que tambien hay unos cacharritos que se apuntan a un tanque (de cuatroplecientas toneladas) se aprieta un boton chiquitin...suena un¡EEEXTRAAAACIUUUUSSSSSPLAST! ...y no veas la falla de Valencia (o de Benicarlo) que se organiza con el tanque...o con un cokotero...o un avion de chorro....y se ve que por lo que me contestaron les cogio algo...y tambien les dije que el tribunal internacional contra los crimenes contra la humanidad, alli acabarian, por que mas tarde o temprano los chicos especiales de la OTAN, los trincarian....tambien los muy cabritos alaban a los patriotas (de los suyos claro) que hicieron la "valentia" de hacer aquello en Madrid, en la libreria, y les dije:...si,si, pero las hostias que actualmente se llevan...no lo deciis...y nada, me dicen que me vaya a dormir que ya no me atenderian mas mensajes, hay otros que se cabrean conmigo...yo este sitio lo puse en www.asemblea.cat, y hay muchos catalanes que les contestan, y tambien un mando de Barcelona de los Mossos, llamo a un capullo que puso una bandera española a los pies del monumento R.Casanova el 11 Sep. ultimo, y lo ha interrogado sobre Alerta Digital...y se ve que estan algo acojonaditos sabes...

    ResponElimina
  15. Hi ha una famosa frase que diu que " no hi ha res més paregut a un espanyol de dretes, que un espanyol d'esquerres " . Pos bé, parafrasejant-la, podríem dir " no hi ha res més paregut a un fatxa espanyol, que un fatxa català " ( es pot canviar "fatxa" per franquista, falangista ultradretà etc ) . Inclús afegint-hi......i si és tortosí, encara més !

    Aclariments: el " ve " era perquè a l'anterior comentari havia escrit " bé " quan tocava escriure " ve " . I lo del esperma, era per somriure una miqueta, ja que és la manera menys perjudicial per la salut .

    ResponElimina
  16. Jotabe: no soy ni de derechas ni de izquierdas, mi pensamiento es de centro, cojo lo bueno de las derechas moderadas y lo mismo de las izquierdas tambien moderadas, asi que de fatxa nones, para mi el mundo es mi patria y todos los seres humanos tienen cabida...excepto los islamistas suicidas...con esos no comulgo...y siento haberte herido en tu democratica sensibilidad...

    ResponElimina
  17. Jo també sóc de centro ??? ( no sé quin significat té això ) i demano una vegada més que es tregui aquesta aberració del mig del riu... Si el volen transformar en un monument a la PAU, que ho facin, però al menys que treguin urgentment el lema que hi ha a la columna, " A LOS QUE HALLARON GLORIA EN LA BATALLA DEL EBRO", que segueix ferint moltes sensibilitats ...

    I dels calerons no cal patir, si l'ajuntament no els té, que els tregui de la Festa del Renaixement o que els demani a la família Pujol ( la dels paradisos fiscals ) ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta