28 d’octubre del 2013

Arias Cañete assegura a la PDE que el govern de l'Estat no està preparant nous transvasaments de l'Ebre



L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, ha negat taxativament a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) que estiga preparant nous transvasaments de l'Ebre, un cop s'aprove el nou Plan Hidrológico Nacional (PHN). Representants del moviment antitransvasament s'han pogut reunir breument amb el titular d'Agricultura aquest dilluns a migdia a l'Ametlla de Mar, després que una dotzena d'activistes l'hagen rebut amb pancartes i crits. Finalment, el ministre ha accedit a programar diverses reunions a Madrid perquè la PDE puga contrastar les seues xifres de cabals ambientals amb les del govern espanyol, abans que el Pla Hidrològic de l'Ebre passe pel Consell de Ministres, possiblement, al desembre.

Finalment i després d'insistir repetidament, els representants de la PDE breument amb el ministre d'Agricultura i Medi Ambient. De fet, el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha assegurat que no han pogut discutir ni contrastar cap xifra del Pla de Conca de l'Ebre amb Arias Cañete, però que el ministre s'ha compromès a organitzar-los un seguit de reunions així com una altra trobada amb ell mateix abans que el pla passi pel Consell de Ministres.




Arias Cañete ha estat rebut per una dotzena d'activistes amb pancartes i crits a la seva arribada a l'Ametlla de Mar. En resposta a preguntes dels mitjans de comunicació, Arias Cañete ha assegurat que es reuniria amb la PDE, però que el Pla de Conca s'ha fet des del punt de vista dels millors informes tècnics disponibles per respectar els cabals ecològics.

Tomàs ha assegurat que tenen el calendari del ministre molt estudiat i que l'objectiu de la trobada d'avui amb Arias Cañete s'ha complert amb escreix, tot i afirmar que no es creuen al ministre quan assegura que no està planificant nous transvasaments del riu Ebre. Per la seua part, el ministre d'Agricultura també ha avançat que el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre s'aprovarà per Consell de Ministres abans d'acabar l'any. Un Pla de Conca que el també portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Joan Antoni Panisello, ha afirmat que serà un "desastre i ofegarà les Terres de l'Ebre.

Via Canal 21 Ebre i ACN

3 comentaris:

  1. Guardeu bé la noticia que s'agafa mes pronte a un embustero que a un coixo

    ResponElimina
  2. ...KOÑE-KOÑE...señor "menestro"...las "lindezas" soltadas hace unos dias, "han dado en el centro"...submarino tocado y hundido..., esperemos no sea una salva de despiste, porque los "pepinos estan en conserva"...

    ResponElimina
  3. la corresponsal deCatalunya ràdio a les terres del l´Ebre,Eulàlia Ferrer, ha dicho muy acertadamente OTRA ESTRATAGEMA...LA MILITAR FALLÓ, EL FIN ES EL MISMO..., y tiene toda la razon, y mas con ese tipo, cargado de chanchullos de negocietes familiares y amigos del alma... primero los mandamases valenciapepeista, que arreglen las acequias rotas y se evitaran el despilfarro de aguas dulces, que tanto comentan cuando hay las avenidas de agua de nuestro Ebro...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta