2 d’octubre del 2013

Arias Cañete sosté que la declaració d'impacte ambiental del Castor no parlava de problemes sísmics

VALÈNCIA.- El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha assenyalat aquest dimecres que el magatzem de gas submarí Castor, situat davant la costa de Vinaròs i Alcanar, no tenia cap condicionament relatiu amb problemes sísmics. Arias Cañete ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans, després de la inauguració de la Fira Iberflora a València. El ministre ha afegit que el magatzem compta una declaració d'impacte ambiental aprovada l'any 2008 o 2009 i amb sismògrafs específics que treballen a la Confederació de l'Ebre, "que són els que han detectat aquests moviments de terra".

Arias Cañete ha afegit que el govern espanyol està a l'espera dels dos informes que s'han demanat, a l'Institut Geològic Miner i a l'Institut Geogràfic, sobre l'origen del nombre de sismes que s'ha produït a la zona en els darrers dies i si aquests tenen alguna relació amb la injecció de gas al subsòl marí que està realitzant l'empresa Escal UGS al magatzem Castor. El ministre TAMBÉ ha dit que quan es tinguin aquests informes "es prendrà alguna decisió pertinent". "Estem a l'espera de conèixer els informes per poder esbrinar les causes del perquè s'ha produït aquests sismes", ha conclòs.

D'altra banda, el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha instat la Defensora del Poble, que és qui té competència davant del Ministeri d'Indústria, a dur les actuacions oportunes i investigar la relació entre els terratrèmols registrats els últims dies i l'activitat de la plataforma d'injecció de gas Castor. Arran dels sismes posteriors al 28 de setembre, quan, a instància de la Generalitat, el Ministeri va ordenar l'aturada de l'activitat, el Síndic creu que "no s'ha dut de manera adequada". Per això, ha demanat que es prenguin les mesures oportunes per paralitzar l'activitat mentre s'analitza les seues conseqüències i que ho faci definitivament si es demostra que hi ha un risc per a les persones i per a l'entorn. Així mateix, Ribó emplaça les Administracions a investigar l'impacte mediambiental i s'informi als municipis afectats i als òrgans competents de la Generalitat del resultat de les investigacions "amb màxima transparència". També ha demanat a la Generalitat de Catalunya quines actuacions ha dut a terme, així com a Generalitat valenciana, ja que també han resultat afectats municipis de la costa de Castelló.

Per la seua banda, els diputats de CiU per Tarragona Jordi Jané i Martí Barberá han registrat aquest dimecres una petició per a la compareixença dels secretaris d'Estat de Medi Ambient i Energia, perquè donin explicacions sobre els moviments sísmics registrats davant de la costa de les Terres de l'Ebre i de Vinaròs després de l'alarma que han generat. Els diputats demanaran al secretari d'Estat d'Energia que expliquin a les comissions d'Agricultura i Indústria, Energia i Turisme, respectivament, la "possible vinculació entre la injecció de gas al magatzem matí i els moviments sísmics".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta