17 de desembre del 2013

Telegrama de condol del papa Francesc per la mort de Ricard Maria Carles



TORTOSA.- El Papa Francesc -que just aquest dimecres complia 77 anys- ha enviat un telegrama de condol al cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, amb motiu de la mort, aquesta matinada, del seu predecessor, el cardenal Ricard Maria Carles Gordo, als 87 anys. El Sant Pare ha pregat per "l'etern descans" de qui va exercir amb "diligent sol·licitud apostòlica el ministeri episcopal, primer com a bisbe de Tortosa i després al capdavant d'aquesta estimada arxidiòcesi de Barcelona, lliurant-se constantment a la tasca evangelitzadora amb saviesa i generositat i impulsant infatigable nombroses iniciatives pastorals, amb gran proximitat als sacerdots, a la vida consagrada i als seminaristes, als quals va dedicar una especial atenció". De la mateixa manera, Francesc ha recortdat els "grans serveis prestats a l'Església" pel cardenal difunt i ha manifestat el seu més sentit condol als seus familiars a tots els que el van conèixer personalment i als fidels de l'arxidiòcesi.

Per la seua banda, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach -qui precisament va substituir Ricard Maria Carles com a bisbe de Tortosa i després també com a arquebisbe de Barcelona-, ha glossat la seua figura i ha recordat com era la seua relació amb ell. "Era una persona entranyable a qui sempre he estimat", ha conclòs Sistach.


1 comentari:

  1. pues leed Naciodigital.cat, los comentarios no son de parabien...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta