14 de febrer del 2014

'Fem-ho bé, senyor Bel, fem-ho bé', article de Jordi Jordan


La construcció d'un faraònic complex d'aigües format per una piscina de mides olímpiques, un edifici administratiu de vidre i un espectacular aparcament soterrat a la plaça de J.Bau, i l'ampliació de la zona blava a canvi de la construcció d'un aparcament soterrat a la plaça del Rastre, eren les dos grans operacions econòmiques, concedides a una mateixa empresa, que el senyor Bel anunciava com a modèliques i històriques en el mandat anterior.

Unes operacions qüestionades des del nostre grup municipal, per considerar-les inviables, desmesurades i, que amb els números a la mà, no s'aguantaven enlloc. A més, amb l'agreujament de ser aprovades en plena crisi econòmica, que ja s'havia iniciat 3 anys enrere, tot i que ara s'intenti dissimular. Malauradament, i com és habitual amb el tarannà del senyor Bel, les nostres crítiques, argumentades i avalades per experts, van ser menystingudes i ridiculitzades, a banda d'acusar-nos de voler impedir la construcció de tots aquests projectes “històrics” als quals ningú podia oposar-se...

La realitat, però, és tossuda i les piscines faraòniques, l'edifici administratiu i l'aparcament de la plaça de l'Estadi mai es faran, tot i haver intentat simular l'inici de les obres 15 dies abans de les eleccions, enderrocant una part de les instal·lacions. La realitat, però, és més tossuda quan, passades les eleccions, es va ampliar la zona blava al Temple i Ferreries tot i que l'alcalde, en el ple i dies abans de les eleccions, també ho negués. No cal dir que aquesta ampliació no va anar mai acompanyada d'allò que s'havia signat en el contracte amb l'empresa: la construcció d'un aparcament soterrat al Rastre.

Finalment, 3 anys després, l'equip de govern de CiU, en solitari i fent ús de la majoria absoluta, ha aprovat, de pressa i corrents, la rescissió dels dos contractes sense exigir res a canvi a l'empresa adjudicatària. Per què no s'apliquen les multes milionàries previstes en el contracte si l'empresa no ha complert? Per què no es demana la indemnització corresponent si l'empresa no han construït l'aparcament del Rastre que estava obligada a fer? Per què no s'exigeixen danys i perjudicis per haver-nos deixat 3 anys sense instal·lacions i haver enderrocat una piscina, que és patrimoni públic? Per què se'ls retorna la garantia dipositada com si res? Per què, a sobre, hem de pagar gairebé 300.000 euros pels nous parquímetres? Per què mai es va fer efectiu el dret de superfície per poder fer la piscina en no haver-se registrat notarialment?

Aquestes són només algunes de les moltes preguntes que la ciutadania es fa, veient amb estupefacció com l'alcalde i tota CiU, enlloc de defensar els interessos de la ciutat, sembla que defensin abans els de l'empresa, i sobretot, intentin tapar allò que és evident: el seu projecte faraònic i modèlic ha fet aigües i les irregularitats planen per totes bandes. Si en el cas de la GUMTSA els informes d'intervenció denunciaven greus irregularitats en les auditories, ara podem afegir un capítol més en una gestió erràtica, unilateral i d'autèntic desgavell que ens està portant, a tot l'Ajuntament, a un carreró sense sortida.

Per tot això, des d'ICV-ET, hem presentat una reposició dels acords on es resolien els contractes amb aquestes inassumibles condicions. També hem exigit que la zona blava torni a la situació anterior, i deixi de ser efectiva l'ampliació. I que es faci de nou un projecte de rehabilitació de la plaça del Rastre, ja que l'anterior mai es durà a terme. La resposta, com sempre, ha estat un no rotund. Una vegada més, demanem a l'alcalde i a tot el govern municipal, que rectifiquin i facin autocrítica. Els seus errors els acabem pagant tota la ciutadania. Fer-ho bé per Tortosa avui per avui significa reconèixer públicament allò que s'ha fet malament, tot i tenir majoria absoluta; és la única manera de poder solucionar, de manera correcta, amb consens i diàleg, l'actual embolic jurídic i econòmic amb el qual ens trobem gràcies a una gestió autoritària i unilateral, que ara per ara, s'ha convertit en el gran problema de la ciutat.

Jordi Jordan
és portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa a l'Ajuntament de Tortosa.

2 comentaris:

  1. Pos te tota la raó lo noi. Sense piscines, sense enllestir obres, ja es veu al fons lo carrer Taules Velles,
    Tanta gent que va votar al Bel no ho veuen?
    Per cert, encara estem pagant deute?
    O ja estem pels núvols...
    Clar... tot lo dia a Madrid...fent-se nom..."Tararí que te ví"
    Casi podria fer-se lo niu allí i no tornar.
    Així no li cauria la cara de vergonya al passejar pel carrer
    Oco, oco, que no es deixa veure ni disfressat... i aixó que quasi estem en Carnestoltes.

    ResponElimina
  2. ...bueno "i", el chaval si se deja ver por la ciudad, aqui el problema es que se ha aliado con un capitalista de no muy buen "pedrigii"... debe de ser un mafioso chanchullero, y ya se sabe... quien se acuesta con un chapucero... "cagaooooo" sa cuesta, este chanchullerochapucero, es el mismo que se alio con papasenator, que tambien salio bastante cagado, pero si es verdad que este actual "ancalde" nos saldra con mas "pestilencia" que el otro..., los parquinks subterraneos habrian de ser casi gratis... pero mister mafioso solo quiere ganar pelas, y este afan de ganarlas le hace hacer chapucerias, el se siente impugnable y los tontainas de costumbre se llevan los desonores ya que su finalidad era obtener honores..., los anteriores artifices del otro ayuntamiento presidido por papasenator, ¿se ven?... no hay ninguno, todos estan a sus quehaceres particulares..., ahora todos son gente nueva que no sabe nada de nada, pero los vivales de antaño se han perdido, y asi no parariamos en mucho rato...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta