21 de febrer del 2014

'Piscines sí, però no a qualsevol preu', article de Jaume Solé Purcalla


Ara fa quatre anys la regidora d’Urbanisme presentava a la ciutat de Tortosa “el projecte més important del mandat”.  Havien de ser 30 mesos d’obres que “transformarien el barri de Ferreries”. I efectivament, 36 mesos després, el barri de Ferreries ha sofert una transformació dramàtica que no tan sols ha perjudicat la seva imatge sinó que també n’han patit les conseqüències comerciants i veïns.

Una ciutat com Tortosa es mereix unes piscines i per això el Partit Popular ha decidit seure i escoltar la nova proposta de l’equip de govern, sabent, però, què és una “rentada de cara” per poder quedar bé amb la ciutadania de cara a les properes eleccions municipals. Tot i així, no podem permetre que Tortosa es quedi sense una infraestructura esportiva de vital importància per a la ciutat. Creiem necessari que el projecte final sigui consensuat amb el Club Natació Tortosa, institució esportiva de renom a la ciutat i que ha sigut la gran perjudicada i enganyada en tot aquest assumpte. També creiem necessari la incorporació d’un gimnàs ja que, com s’ha demostrat en altres obres públiques similars, és un reclam que pot ajudar a finançar part dels costos. Per tant, des d’aquí volem fer arribar als tortosins i tortosines el nostre compromís per tirar endavant les negociacions amb l’objectiu d’aconseguir unes piscines adequades a les necessitats de la ciutat i els seus usuaris. Per això creiem de vital importància que les noves piscines es basin en criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat.

Un tema a part, però, és la resolució dels contractes amb l’empresa adjudicatària Quatuor, que tal i com sostenen els demés partits de l’oposició podria ser irregular. Des del Partit Popular no entenem per què l’Ajuntament no va fer ús de les clàusules establertes al contracte en cas d’incompliment d’aquest. No entenem per què l’Ajuntament no exigeix a l’empresa una indemnització tal i com estableix la Llei de Contractes Públics. I encara entenem menys per què, després de tot, li hem de pagar a l’empresa la quantitat desorbitada de 300.000 euros a canvi de res. Per tant, és el nostre deure i responsabilitat donar suport a les esmenes de reposició dels acords de resolució dels contractes.


                                                                                                     
Jaume Solé Purcalla
és secretari general del PP de Tortosa.

5 comentaris:

  1. Lo per què, és perquè ho paguem los ciutadans de la butxaca i no ells, que són qui l'ha cagat.
    Un article genial, però s'ha de tenir en conte la gent de Tortosa que anem a altres poblacions (Roquetes, Amposta, Deltebre... I, ojo! Que allí tampoc cavem molts cops tots com aquí passaria si les fem de la mateixa capacitat, i són poblacions més menudes), . En unes piscines noves en espai just per a tots no resoldria el problema. També s'ha de pensar que a Tortosa hi ha gent per motius laborals o d'estudi, que també podrien fer ús d'elles. I sí, lo gimnàs en realitat és lo que més ompli. Hi ha lloc per que capigue tot, ara nomès cal buscar al millor postor per als de carrer, no al que oferixque millors comissions que al final les paguem natros.

    ResponElimina
  2. D comissions a Can PP en saben un rato llarg,x tant no se a q venen stos escarafalls. Potser xq no els heu cobrat vosaltres?

    Em pica la curiositat saber q es per al PP una piscina eficient energeticament i sostenible?

    ResponElimina
  3. D comissions a Can PP en saben un rato llarg,x tant no se a q venen stos escarafalls. Potser xq no els heu cobrat vosaltres?

    Em pica la curiositat saber q es per al PP una piscina eficient energeticament i sostenible?

    ResponElimina
  4. D comissions a Can PP en saben un rato llarg,x tant no se a q venen stos escarafalls. Potser xq no els heu cobrat vosaltres?

    Em pica la curiositat saber q es per al PP una piscina eficient energeticament i sostenible?

    ResponElimina
  5. I si l'Ajuntament tirés endavant la demanda de diners per incompliment de contracte, i els altres estan al "dique seco", quants anys estaríem esperant un judici que no resoldria res? 5, 10, 20? Ho desconec, però veient les notícies dels últims anys potser generaríem un nou problema que encara ho endarreriria més tot...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta