4 d’agost de 2014

El projecte Xarxa EbreBiosfera destinarà 800.000 euros a infraestructures i equipaments turístics de les quatre comarques


TORTOSA (Baix Ebre).- Els presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre, juntament amb el delegat del govern de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Pere Panisello, han presentat aquest dilluns les actuacions que es duran a terme amb el projecte Xarxa EbreBiosfera. I és que el projectee ha estat aprovat i subvencionat, amb 462.000 euros, per la convocatòria Ordre de Turisme de la Direcció General de Turisme. Així, el projecte Xarxa EbreBiosfera contempla diferents accions que es duran a terme a les quatre comarques, i que ascendeixen a un total aproximat de 800.000 euros.

Les actuacions que engloben el projecte Xarxa EbreBiosfera són les següents: la construcció d’un anell viari turístic entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta; la creació d’un embarcador fluvial a Tortosa; l’adequació dels senders GR92, al Baix Ebre, i GR99, a la Ribera d'Ebre; la millora de l’accessibilitat, mobilitat i il·luminació de la Via Verda; projectes de museïtzació del Consell Comarcal del Baix Ebre, la creació d’una pàgina web per a la EbreBiosfera, i la millora de les platges i senyalització turística de l’Ametlla de Mar. En aquesta darrera acció s’inclou una prova pilot de “Smart Beach”, per tal de reduir despesa energètica a través de les noves tecnologies. Totes aquestes actuacions estaran finalitzades, com a molt tard, el 31 de desembre de l’any 2015 i seran promogudes i executades pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb coordinació de la resta d’ens comarcals.

Aquests diners provenen de la convocatòria Ordre de Turisme però també per la Diputació de Tarragona, amb 240.000 euros, i la resta pel cofinançament d’altres ens locals. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que aquest “és un projecte global i molt ambiciós que ha nascut a partir de la coordinació dels quatre consells comarcals i la delegació del Govern, que permetrà millorar i adequar infraestructures i equipaments rellevants per al desenvolupament de les comarques, i fer un dels impulsos inicials de les accions de la xarxa EbreBiosfera”.

El delegat del govern de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha destacat que “aquesta és la primera gran subvenció que rep el territori sota la marca EbreBiosfera i ha estat, en part, gràcies a la unió que han mostrat les quatre comarques a través dels seus consells comarcals”. Pallarès ha explicat que aquest ha estat un dels projectes escollits per la Generalitat de Catalunya, malgrat que hi havia força propostes d’arreu del país.

Finalment, el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Pere Panisello, ha subratllat que “la Diputació de Tarragona no podia deixa de col·laborar en un projecte tant rellevant per a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre”.  La presentació d’aquestes accions s’ha dut a terme en el marc de la reunió periòdica que realitzen els presidents i gerents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre. A part d’aquest projecte, i entre d’altres, també s’ha tractat el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) i de les possibles accions del projecte 7 comarques per a l’any vinent. Referent a la constitució del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el delegat del govern i el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martin, s’han referit a la necessitat de posar en marxa, de manera immediata i atenent a la nova normativa, aquest consorci. Els dos també han destacat que esperen que no es presenti cap obstacle ja que aquest representaria un fre a la posada en funcionament de l’Àrea EbreBiosfera que tantes expectatives genera entre la societat.

Imatge Consell Comarcal del Baix Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta