5 d’agost de 2014

El govern municipal rebutja les set mocions de l'oposició en l'últim ple del curs polític a TortosaTORTOSA (Baix Ebre).- El govern municipal de Tortosa, de CiU, va rebutjar aquest dilluns al vespre les set mocions que havien presentats els grups polítics de l'oposició. Així, la majoria de regidors van votar en contra d'una proposta de PxC sobre la reparació urgent de voreres del carrer Illa de Gènova i la prohibició del pas de bicicletes per la vorera del passeig de l'Ebre, motiu pel qual el regidor Jordi Casanova va decidir abandonar el saló de sessions. De la mateixa manera, CiU també va rebutjar la moció d'ERC sobre la realització d'un pla de millora de les fonts urbanes, així com un altra del PSC que reclamava la revisió i la posada en funcionament de les fonts d'aigua potable del municipi. En aquest sentit, el govern municipal va recordar que l'aigua potable ja està a les cases, i que tothom pot tenir aigua potable gràcies a la tarificació social impulsada per l'Ajuntament. A més, CiU va afegir-hi que el mal ús de l'aigua d'algunes fonts havia provocat problemes de convivència entre veïns.

A banda, el ple també va rebutjar les mocions del grup del PSC relatives a la creació d'un reglament de participació ciutadana, d'inclusió en els plecs del contracte de Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) l'obligatorietat d'atendre caps de setmana i festius a veïns amb grau de gran dependència o dependència severa, i de demanda de tarifes especials de transport públic per a determinats col·lectius. En aquest cas, el govern de CiU va argumentar que el nou conveni del transport públic ja preveurà descomptes importants. Així, la portaveu Meritxell Roigé va anunciar importants bonificacions i la racionalització del servei de transport públic urbà a Tortosa.

Medalla Pugna Pro Patria Dertosa a Josep Rodríguez

El proper divendres 8 d'agost es compleixen 75 anys de l'afusellament de qui va ser alcalde de Tortosa, Josep Rodríguez, durant els anys de la Guerra Civil (1936-1939). Amb motiu d'aquesta efemèride, el ple va aprovar iniciar l'expedient per a concedir-li a títol pòstum la medalla Pugna Pro Patria Dertosa, una distinció que mai s'havia atorgat fins ara i que reconeix la seua dedicació a la ciutat i als seus conciutadans. A la tardor, una vegada instruït l'expedient, es farà un Ple específic per a l'atorgament d'aquesta distinció. Simultàniament, i coincidint amb l'aniversari de l'assassinat de Josep Rodríguez per part del règim de Franco, l'Ajuntament descobrirà una placa commemorativa al carrer que duu el seu nom, al barri Grup el Temple.

Imatge Sílvia Alarcón

11 comentaris:

 1. Es va fer alguna menció a la família Pujol i Ferrusola?

  ResponElimina
 2. Pos sí, que no escoltes els plens ? Com has d'encapçalar la llista del PP ?..........
  Radio Tortosa els transmet tots els mesos. Jo vaig escoltar com Roig va dir ( més o menys ) " també podríem parlar de Pujol ". Això sí, l'alcalde, com sempre, tergiversant . Va voler vendre la moto de que Roig ho havia dit com si no es podia parlar de Pujol . I el tema era que, ja que li agrada tant posar el retrovisor parlant del passat, ara tenen una bona ocasió per parlar d'altres passats. Per exemple dels 23 anys de governs Pujol, dels 34 que es va passar amagant a l'estranger uns diners de dubtosa procedència i de tres per cents, per exemple.

  ResponElimina
 3. Era ironia, però ja veig que massa fina per a tu. De totes maneres, no sols els retransmeten en directe sinó que els pots escoltar online a la seva web i inclús te’ls pots descarregar. Però gràcies igualment per la informació.

  ResponElimina
 4. ...yo espero que salgas de concejal, me voy a tronchar, que esto es muy aburrido Guti...

  ResponElimina
 5. Perdoneu la meua ignorancia. Pero a mi me sembla molt fort lo mobing q rep lo Sr. Casanova x part de tothom i, q despues los altres regidors se queixen de q Bel es un prepotent.
  Aqui la queixa es x aquells q se creuen ser d'esquerres xupiguais.

  ResponElimina
 6. ignorant, tu tens algun dubte que PXC és un partit xenòfob ? Saps que el 90 % de mocions que ha presentat Casanova a l'ajuntament tenen, emmascaradament o més clarament, la immigració i el seu rebuig com teló de fons ? ( immigració del nord d'Africa principalment, clar ). Pos això .

  Gutijaume, lo que és tindre estudis.....Ara me'n dono compte que et referies a menció honorifica hehehe.
  Però vaja, lo d'encapçalar la llista del PP, també era ironia, eh ?. Respecte a escoltar el Ple, si no estàs in-situ ni ho escoltes en directe, difícilment podràs opinar al dia següent. Hauràs de fer com jo, escoltar per la ràdio o Internet. El podcasts no els pengen el mateix dia, òbviament. .

  ResponElimina
 7. Tranquil amic Jotabe, aquí no ha passat res. Intento assistir a tots els Plens, però també hi ha obligacions que complir com podràs entendre. Salutacions.

  ResponElimina
 8. Aix Jotabe, que no sé si ho sas. Però estas emboltat de xenofobs. I lo del 90% no sé d'on ho treus. Però lo que sí que estan aconseguint los de fora, és que los tracteu de sucre en la excusa de que si no se'ls llepa lo cul, sóm racistes.

  ResponElimina
 9. ...pues ignorant, yo si es una, que este de puta madre y no tenga compañero que la haga servir de "picadero", oye no sera la "primera potranka" que me de el banquete, con azucar, sin azucar, o con nata con fresas, o lluvia de champan...

  ResponElimina
 10. Mira que ets desagradable xeic !

  ResponElimina
 11. ¿que eres "de los de la acera de enfrente?...o tal vez de los que gastan la bragueta tan larga... ademas mas desagradable me ha caido lo de "el azucar.... y lamerles el culo" a unos tios, sean de aqui o de alli...

  ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta