5 d’agost del 2014

Els socis de la cooperativa de l'Aldea aproven els comptes i renoven el suport a la junta


 L'ALDEA (Baix Ebre).- L’assemblea de socis de la Cooperativa de l'Aldea van aprovar aquest dilluns al vespre els comptes del 2013, amb unes pèrdues acumulades de més de 600.000 euros. L’aprovació garanteix la continuïtat de la junta i també de l’entitat, després que el consell rector de la cooperativa decidís repetir la votació del passat 20 de juny, quan un centenar de socis van rebutjar els comptes. Finalment, tot i la crida a la participació feta per la presidenta Montserrat Llosa, van assistir-hi la meitat dels 300 socis que hi havia convocats. 96 socis van votar a favor, 36 en contra, i sis ho van fer en blanc.

La presidenta de la cooperativa de l’Aldea ha fet una valoració positiva pel suport aconseguit, mentre que el president de l’Associació d’Afectats, Jordi Gas, ha reclamat la dissolució de l’entitat, ja que és “inviable” des del punt de vista econòmic. De fet, l’Associació d’Afectats de la Cooperativa de l’Aldea ja havia advertit que dilluns rebutjaria els comptes de l’entitat, i que fins i tot es plantejaven la impugnació de l’assemblea.

Amb els comptes aprovats, els socis de la cooperativa de l’Aldea van donar un nou vot de confiança a l’actual direcció, i van rebutjar l’opció de liquidar l’entitat. De fet, Montserrat Llosa els va advertir que la liquidació de la cooperativa no garantia el desbloqueig dels més de quatre milions d’euros retinguts per la fallida de la secció de crèdit. La presidenta també plantejar altres opcions, com ara pactar indemnitzacions en el marc del procés judicial obert; vendre la cooperativa quan siga solvent, i el manteniment de l’activitat. De fet, la Generalitat s’ha compromès a ajudar la cooperativa quan la junta puga presentar un conveni amb els creditors i pactar el futur financer de l’entitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta