7 d’agost del 2014

Ascó reconstruirà la torre del castell per fer-la visitable i convertir-la en un actiu turístic



ASCÓ (Ribera d'Ebre).- L’Ajuntament d’Ascó ha fet un nou pas endavant en la reconstrucció del castell, un dels símbols més emblemàtics del municipi. El passat 4 d’agost, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte executiu de la reconstrucció de la seua torre, amb l’objectiu principal d’aturar el progressiu deteriorament de l’estructura. L’obra de la garita es podrà tirar endavant gràcies als treballs arqueològics previs i a l’observació de la garita tal i com era l’any 1880, a través d’una fotografia posterior a la darrera Guerra Carlina. Amb aquesta imatge, l’equip redactor del projecte dissenyarà una recuperació de la garita que pràcticament ‘calcarà’ la construcció original.

A més, una fotografia posterior, datada del 1920, ha permès contrastar la informació dels arquitectes. Un cop estigui reconstruïda, la garita recuperarà les seues tres plantes, estructurades amb la planta baixa, superior, segona planta i terrassa. D’altra banda, els treballs arqueològics realitzats els últims mesos han permès identificar-ne els fonaments –directament a la roca natural al vessant nord i amb fonaments construïts al vessant sud- i també s’ha pogut planificar per a un futur més actuacions més encaminades a ampliar el coneixement d’aquest conjunt patrimonial, que, a hores d’ara, es desconeix la seva fisonomia original.

Tanmateix, en un futur també s’hauria de possibilitar un major grau de coneixement del castell que encara es troba sota la runa. El projecte de reconstrucció del castell d’Ascó es va iniciar el mes de març de 2013, quan el consistori va adquirir les tres parcel·les que el conformen, i posteriorment, al setembre, es van iniciar els treballs per veure les possibilitats d’intervenció tant del castell com del seu entorn. L’objectiu, consolidar unes restes, molt degradades fins al moment, i que han de permetre a la població comptar amb un actiu turístic, patrimonial i històric de primer nivell.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta