7 d’agost del 2014

Núria Ventura signa la carta de Moviment Catalunya per sumar el socialisme català al Pacte Nacional pel Dret a Decidir


BARCELONA.- La plataforma Moviment Catalunya, que agrupa alguns socialistes crítics com Marina Geli, Pia Bosch, Núria Ventura, o Antoni Castells- ha demanat entrar al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. En una carta enviada al seu president, Joan Rigol, reclamen poder entrar per ser la veu del "socialisme catalanista" que està "inequívocament compromès" amb la consulta del 9 de novembre.

A la carta enviada la setmana passada a Rigol, i a la qual ha tingut accés l'Agència Catalana de Notícies, el col·lectiu Moviment Catalunya justifica la seua petició assegurant ser "un actor polític de recent creació, d'inspiració social i de progrés, que neix inequívocament compromès amb l'objectiu de que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya puguin escollir el seu futur en llibertat".

La carta està signada "en nom de Moviment Catalunya" per alguns dels noms més representatius de la plataforma, com ara Robert Benaiges, Pia Bosch, Jordina Freixanet, Marina Geli, Jordi Martí, Núria López i Núria Ventura. En aquest cas ha quedat al marge de la signatura l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va ser un dels impulsors de Moviment Catalunya i que ara ostenta la presidència del PSC després d'arribar a un acord amb el primer secretari, Miquel Iceta.

D'altra banda, altres dues organitzacions nascudes de l'escissió de militants del PSC, Avancem i Nova Esquerra Catalana (NeCat), preparen la seua fusió per crear unes noves sigles. Fins ara, havien signat un conveni de col·laboració per obrir la porta a conformar llistes electorals conjuntes en les municipals, però Avancem i NeCat han confirmat la seva voluntat de celebrar a la tardor un congrés fundacional que suposi la seva unió i la creació de la nova marca política conjunta. El procés està tan avançat que fins i tot fonts de les dues formacions donen per fet que l'encara diputat del grup del PSC i líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, podria liderar el nou partit.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta