18 d’agost del 2014

Els racons del Delta, visitables amb l'Street View de Google Maps


DELTEBRE (Baix Ebre).- Google Maps permet des de dijous visitar virtualment una quarantena dels indrets menys coneguts de la costa catalana, gràcies a l'aplicació Street View. En el cas de la costa de l’Ebre, aquests espais són la desembocadura del riu, la platja de Riumar, la punta de la Banya, les muscleres i les salines de la Trinitat, a la barra del Trabucador. Les imatges han estat enregistrades amb alta tecnologia òptica topogràfica, a partir del conveni de col·laboració entre la multinacional Google i la Generalitat, que es va signar l'octubre de l'any passat. Amb aquest acord el Govern pretén potenciar l'atractiu turístic de Catalunya i posar en valor el seu patrimoni natural i paisatgístic. Per exemple, el projecte també permet navegar i visitar les Illes Medes des d'un vaixell, i com a fet inèdit, permet explorar virtualment la Meda Gran, una illa d'accés no autoritzat perquè és una zona protegida del parc natural.

A més de recorreguts terrestres, el projecte també va incloure la fotografia amb vaixell, tot vorejant la costa, de tot el Cap de Creus, el Delta de l'Ebre i les Illes Medes. Aquesta publicació és la culminació del projecte de digitalització que va fer l'octubre passat, quan tècnics de Google i del CTTI -Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament d'Empresa i Ocupació-, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, van recórrer i fotografiar amb la tecnologia Street View diverses platges i cales de la costa catalana.

Google Street View ofereix l'accés virtual a aquests indrets de costa catalana gràcies a la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia consisteix en una estructura portàtil equipada amb 15 lents que permet a un operador obtenir imatges en 360 graus de paratges allà on un vehicle motoritzat no pot accedir-hi. Físicament, el Trekker és una motxilla d'1,2 metres i 18 quilos de pes, que du incorporades una càmera de 15 lents, que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. Aquestes imatges, un cop processades, s'incorporen a Street View, disponible dins Google Maps.

Catalunya ja va ser notícia per l'ús d'aquesta tecnologia l'abril passat, quan es va publicar a Google Maps, amb la tecnologia Street View, imatges panoràmiques de 16 dels principals monuments catalans, en una iniciativa promoguda per Google i la Generalitat, a través del Departament de Cultura i del CTTI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta