18 d’agost del 2014

Flix demana no malbaratar l'aigua i no regar ni omplir piscines fins que s'haja resolt l'episodi de la taca


FLIX (Ribera d'Ebre).- L'Ajuntament de Flix ha estat un dels primers en actuar, després que s'ha detectat una taca d'origen desconegut al riu, a l'alçada de l'embassament de Riba-roja d'Ebre. Segons el consistori, diumenge al vespre ja es va aturar el bombament d'aigua cap als dipòsits de manera preventiva. "L’aigua dels dipòsits està emmagatzemada en anterioritat a l’episodi i és apta per al consum", ha remarcat l'Ajuntament flixenc. Però, tot i així, el consistori ha demanat a la ciutadania que no malbaratin l'aigua. "No regueu ni ompliu piscines. Estalvieu-la per tenir el màxim d’autonomia fins que es pugui restablir el bombament", han conclòs en un breu comunicat difós al seu web.

De fet, aquest matí l’Ajuntament ha detectat que s’havia doblat el consum d’aigua. Així, ha demanat a la ciutadania que no emmagatzemin l’aigua, ja que no estaven previstes ni restriccions ni talls d’aigua. Però ha advertit que si seguien consumint aigua a aquest ritme, sí que caldria tallar el subministrament.

El regidor de Protecció Civil de l'Ajuntament de Flix, Francesc Barbero, ha explicat que els 12 quilòmetres de la distància de la captació respecte de la zona de la taca fa que es puga consumir l'aigua dels dipòsits amb seguretat. Segons Barbero, els dipòsits de Flix es trobaven al 96% de capacitat, cosa que suposa una reserva d'aigua de 36 hores sense restriccions. Tot i així, el regidor ha escrit a Twitter que cal ser molt curosos i estalviar aigua per maximitzar l'autonomia disponible. "Segons CECAT, l'analítica preliminar apunta a un 'bloom' de microalgues en fermentació àcida", ha afegit Barbero.

D'altra banda, també l'Ajuntament de Batea va informar diumenge al vespre, a través de la seua pàgina a Facebook, de la presència de la taca al pantà de Riba-roja d'Ebre. "Es comunica a tots els veïns que s'ha detectat una taca al pantà de Ribaroja i es demana que no es begui aigua potable fins saber de què es tracta", deia la nota.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta