26 de setembre del 2014

Cultura autoritza Amposta a cobrir les restes arqueològiques de la plaça de l'Ajuntament per conservar-les


AMPOSTA (Montsià).- L'informe arqueològic del Departament de Cultura ha autoritzat el cobriment de les restes arqueològiques localitzades durant les obres d'urbanització de la plaça de l'Ajuntament d'Amposta, per poder continuar els treballs. D'acord amb el dictamen, el tram de mur localitzat correspon als fonaments de l'antiga església, la de Santa Maria, datada entre els segles XV i XVI i enderrocada al 1830 quan es va acabar l'actual temple. Les restes òssies aparegudes són de l'antic cementiri situat al costat i altres enterraments a l'interior. L'Ajuntament ampostí ha anunciat que instal·larà panells informatius i delimitarà el perímetre de l'antic temple per deixar constància de la troballa.

Seguint les recomanacions de Cultura, el consistori preveu tapar les restes amb material geotèxtil i es rebliran amb una capa de cinc centímetres. El dictamen elaborat per l'arqueòleg Toni Cartes recomana, a més, que es netegin les estructures, se situïn en una planimetria i se les documenti just abans de cobrir-les per garantir la seua conservació òptima. Aquests treballs previs a la continuació dels treballs d'urbanització s'efectuaran sota la supervisió de l'arqueòleg. L'Ajuntament però, considera que davant "l'interès històric per a la ciutat de la troballa", atesa la "nova informació" que aporta sobre l'església construïda al segle XVI, quedarà senyalitzada amb uns panells explicatius n'indicaran la situació i les seues característiques.

També quedarà delimitat el perímetre de 262 metres quadrats que ocupava l'antic temple utilitzant les pedres que fins ara han format el ferm de la plaça, deixant constància de la seua existència, del lloc que ocupava i de la seua situació exacta, entre la façana de l'església actual i el traçat del Carrer Major. El resultat de l'informe arqueològic, l'autorització del Departament de Cultura de la Generalitat i les accions que es duran a terme a partir d'aquest moment han estat exposades per l'equip de govern als portaveus dels grups municipals i a tots els membres a la Comissió Informativa d'Obres i Urbanisme.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta