29 de setembre del 2014

'La retirada de la llei de l’avortament, una notícia per celebrar', article de Núria Rodríguez


Ens hem de felicitar com a societat per la retirada d'una llei que pretenia mantenir les dones en un estatus de minoria d’edat, negant els seus drets més fonamentals. I ens hem de felicitar perquè si la reforma de la llei contra l’avortament ha acabat a un calaix és perquè la societat ha demostrat tenir uns valors i conviccions molt per davant dels que tenen, els que governen a Madrid. Que el dret a l’avortament estiga assumit per la societat com a dret inalienable, malgrat la joventut d’aquest dret a casa nostra, és motiu de satisfacció.

Aquesta llei que el PP volia aprovar i que condemnava les dones a la maternitat forçada, ha generat un profund debat a tot l’Estat mostrant a la fi que la gran majoria de la societat (fins i tot part de la dreta), no està disposada a fer un pas enrere en una qüestió tan important com ara el dret a una maternitat lliure i desitjada.

Alhora, però, no cal oblidar que en les declaracions de Rajoy s’afirma que la llei no es quedarà com està, sinó que es prohibirà l’avortament entre les menors d’edat que no tinguen el consentiment dels seus pares. Aquesta modificació, si s’acaba fent, implicarà una nova barrera a la llibertat d’elecció de les dones. És més sensat obligar a una adolescent a la maternitat no desitjada que deixar-li aquesta decisió? S’acostuma a dir, des de la dreta més reaccionaria, que les adolescents (des de l'aprovació de la llei de terminis del 2010) han emprat l’avortament com anticonceptiu, però el cert és que ni el nombre d’avortaments entre les més joves ha augmentat des de l’aplicació de la llei, ni tampoc les més joves són les que més avorten. El col·lectiu de dones que més nombre d’avortaments practica va des dels 20 als 34 anys, segons l’Idescat.

Manifestem el nostre rebuig a la prohibició d’avortament a les menors d’edat sense consentiment dels pares, així com la necessitat per proporcionar als més joves una educació sexual-afectiva lliure (de rols i estereotips) i responsable. Aquesta educació lliure de repressions i alhora educar en la responsabilitat de cura al propi cos (protegint-nos de contagis, evitant embarassos no desitjats...) així com el dret a poder triar la maternitat, és sens dubte, la millor herència que podem deixar a la nostra joventut.

Des de CUP Tortosa celebrem profundament la retirada del projecte de modificació de la llei de l’avortament i aprofitem per autorecordar-nos que el poble quan manifesta la seua indignació, obté resultats positius. Cal continuar lluitant pels nostres drets, per millorar-los i també per no perdre els que ja tenim.

Núria Rodríguez 
Portaveu de la CUP a Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta