29 de setembre del 2014

El director d'Ensenyament descarta que la nova escola de Sant Llàtzer acabe sent un institut-escola



TORTOSA (Baix Ebre).- El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Antoni Martí, ha afirmat aquest dilluns que la Generalitat no té previst convertir l’actual escola de Sant Llàtzer en un institut escola. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Martí ha fet una valoració força positiva de les dues primeres setmanes del nou centre educatiu de Tortosa, en què des d’aquest curs també ha començat a funcionar una extensió de l’institut Cristòfol Despuig. De fet, ha afegit que la nova situació ha estat molt ben acceptada per les dos direccions dels centres, i que la mesura ha estat un èxit des del punt de vista de la racionalització d’espais i de la convivència. Martí ha assenyalat que Ensenyament manté en la seua programació la construcció del nou institut al barri del Temple; però que el govern vol veure com evoluciona la població escolar de Tortosa en els propers anys, per saber si és urgent fer el nou edifici per al Cristòfol Despuig.

Ha estat en aquest punt de l’entrevista quan Martí ha descartat la transformació de l’escola de Sant Llàtzer en un institut escola. El director d’Ensenyament ha matisat que és possible que els dos centres acaben convivint en el mateix espai, però de forma diferenciada i sense esdevenir un únic centre.

D’altra banda, Martí ha afegit que Ensenyament encara no té data per a la construcció del futur institut escola de Móra la Nova, tot i que ha afirmat que és l’obra emblemàtica que el seu departament té pendent a l’Ebre. Martí ha recordat que durant aquests tres anys s’han fet l’institut de tecnificació d’Amposta, l’ampliació de l’institut escola de Jesús, l’escola de Sant Llàtzer i l’ampliació de l’institut Els Alfacs a Sant Carles de la Ràpita, a més del parvulari de Santa Bàrbara i les obres a l’escola de Móra d’Ebre.

Finalment, Martí ha reiterat que aquest inici de curs ha estat el millor dels darrers anys, ja que no hi ha hagut més retallades i en canvi els centres de les Terres de l’Ebre tenen més docents, sense que s’hagen incrementat els grups. Quant a les protestes de la plataforma del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), Martí ha anunciat que properament es reunirà amb algunes de les 13 associacions de mares i pares d’alumnes que el 15 de setembre es van manifestar contra les retallades, contra la Llei d’Educació de Catalunya i contra la llei Wert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta