29 de setembre del 2014

Interior pacta una indemnització d'un milió d'euros amb els familiars dels bombers morts a Horta


TORTOSA (Baix Ebre).- Les famílies dels bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan i el Departament d'Interior han arribat a un preacord sobre les indemnitzacions que han de percebre per la tragèdia que va tenir lloc al juliol de 2009, amb la mort de cinc Bombers del GRAF Lleida. Així ho ha assegurat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN( l'advocat d'algunes de les famílies, Pau Simarro, que ha concretat que s'ha pactat la xifra global d'1.061.000 euros a repartir entre els familiars directes de les víctimes i també el bomber supervivent, Josep Pallàs. Simarro ha dit que el preacord representa que ''la Generalitat reconeix la seua responsabilitat'' en la tragèdia.

La primavera passada es va saber que les famílies dels cinc bombers que van morir a l'incendi d'Horta de Sant Joan havien presentat una demanda contra la Generalitat per reclamar-li 2,5 milions d'euros en indemnitzacions. Aquest decisió arribava després que no fos possible arribar a un acord extrajudicial amb el Departament d'Interior, segons va explicar el mateix Simarro. El març del 2013 l'Audiència Provincial de Tarragona va concloure que no hi havia responsabilitat penal de la Generalitat, però va veure descoordinació en l'operatiu d'extinció. Un fet que, segons Simarro, donava un any de marge per fer una reclamació a través del contenciós administratiu. Els 2,5 milions en reclamacions incloïen 200.000 euros per a cada fill dels bombers morts, 150.000 per a cada vídua, 30.000 per a cada pare o mare i 15.000 per a cada germà. A més, també es reclamava una indemnització per al bomber supervivent de l'incendi que pateix seqüeles.

Imatge MeteoTortosa

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta