30 de setembre del 2014

La UNED implanta una aula universitària a Móra d'Ebre, per cursar Ciències Ambientals


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- La Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) i l'Ajuntament de Móra d'Ebre han arribat a un acord per ubicar una aula universitària que dependrà del centre associat de Tortosa a la capital de la Ribera d'Ebre. Per iniciar aquesta implementació dels estudis universitaris al municipi, s'ha optat per oferir el Grau de Ciències Ambientals, així com els cursos d'accés a la universitat, i la UNED Sènior que són cursos adreçats a majors de 55 anys. "És una llavor que plantem i veurem les possibilitats de futur que tenim per oferir més estudis, però hem de començar amb seny i sent prudents", ha explicat l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol.

L'aula universitària s'ubicarà al número 80 del carrer Bonaire, on l'Ajuntament ha instal·lat l'hotel d'entitats, conegut com l'edifici del Boulevard. La planta superior de l'edifici, on hi ha el centre de formació ocupacional, s'està adequant per ubicar-hi l'aula de la UNED, a través de les aportacions de patrocinadors com és el cas de la Central Nuclear d'Ascó, CaixaBank o la Diputació de Tarragona.

En aquest primer curs, que començarà el pròxim 21 d'octubre, es podran cursar els estudis de Grau de Ciències Ambientals, els cursos d'accés a la universitat per a majors de 25, 40 i 45 anys; i els cursos de la UNED Sènior, per a majors de 55 anys. L'alcalde de Móra d'Ebre ha explicat que, escoltant els consells del director del Centre associat de Tortosa de la UNED, Josep Maria Franquet, finalment es va optar per triar el Grau de Ciències Ambientals per iniciar els estudis universitaris a Móra d'Ebre. "Tenim un territori on bona part està declarat Reserva de la Biosfera, som la comarca que més energia produïm: nuclear, eòlica..., i creiem que és una de les carreres amb més futur i que coincideix molt amb la realitat del territori", ha explicat Piñol.

L'alcalde també ha explicat la importància d'aquesta implantació per Móra d'Ebre, ja que suposa tancar el cicle d'oferta d'estudis al municipi des dels 0 anys amb les llars d'infants, passant l'ensenyament obligatori, l'Escola d'Adults o l'Escola Oficial d'Idiomes, i el centre especial d'ensenyament. "Fa temps que treballàvem i no ha estat fàcil però la UNED de seguida ens ho ha facilitat. Ara plantem la llavor i veurem la resposta que tenim i en funció de l'acceptació estem oberts a nous estudis", ha afegit.

Per la seva part, el director del Centre associat de Tortosa de la UNED, Josep Maria Franquet, ha explicat que la ubicació d'aquesta aula a Móra d'Ebre permetrà donar servei al nord de les Terres de l'Ebre, tant a la Ribera d'Ebre, com a la Terra Alta, i també, per proximitat, al Priorat. El centre de Tortosa compta amb prop de 1.300 alumnes, i disposa d'una aula universitària a Cambrils (Baix Camp) que, de moment, per la situació econòmica del consistori està en "stand-by", i, en breu, es posarà en marxa a Hospitalet de l'Infant-Vandellòs.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta