25 de setembre del 2014

L'estrena de 'Buda, l'illa del Delta' obre la nova temporada d'"El documental' al canal 33



AMPOSTA (Montsià).- El programa "El documental" torna aquest dijous a la nit al canal 33 (23.00 hores) amb el retrat d'un dels espais naturals més emblemàtics del Delta, que ha realitzat al llarg de més de dos anys un equip dirigit per l'ampostí Santi Valldepérez. "Buda, l'illa del Delta" vol ser també un recorregut històric per l'illa del Delta, un espai guanyat al mar, modelat pels seus habitants al llarg de 300 anys, i en especial del far, que en la seva època (1864-1961) va ser el far metàl·lic més alt del món i que el pròxim 1 de novembre complirà 150 anys de la seva entrada en funcionament. En aquest sentit, el retrat que se'n fa transita els marges del documental, fent l'elogi d'un paisatge que ens atansa a la silueta d'un monument que ha alimentat la fantasia de diverses generacions d'ebrencs.

Per a l'elaboració s'ha comptat també amb materials audiovisuals i fotogràfics procedents d'arxius públics i privats, com ara de la Filmoteca de Catalunya, del NO-DO, de l'arxiu de l'Exèrcit de l'Aire, del fotògraf Ramon Borell, de la família Borés i de la família Cabezas, entre d'altres. El documental, coproduït per Televisió de Catalunya, Filmsnòmades i TVE, va rebre el premi Ciutat de Reus a la millor pel·lícula del Festival Memorimatge 2013 i es va projectar el passat agost en el 7è Columbia George International Film Festival (Vancouver, Canadà), dedicat a films de temàtica mediambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta