26 de setembre del 2014

La URV impulsa un web de suport per a persones cuidadores no professionals de malalts crònics



TORTOSA (Baix Ebre).- Un equip de professionals de diferents universitats, liderat per la psicòloga i infermera Mar Lleixà, ha creat una pàgina web de suport a persones no professionals que cuiden malalts crònics. Sota el nom www.cuidadorascronicos.com, el projecte vol facilitar informació per part de professionals de la salut, a aquelles persones que s'encarreguen de cuidar malalts, habitualment familiars i a temps complet. Lleixà, professora del departament d'infermeria del Campus de les Terres de l'Ebre de la URV, ha destacat també que una part de la pàgina web està dedicada a donar consells a les persones que cuiden aquests malalts perquè també trobin temps per a elles mateixes i es recuperin tant física com emocionalment. A més, tal com ha explicat Lleixà, s'ha creat un espai privat, al qual s'hauran de registrar, on es crearà una comunitat virtual on les diferents cuidadores podran compartir experiències i contactar amb persones expertes en aquest àmbit.

El projecte www.cruidadorascronicos.com neix a partir d'un estudi de recerca previ sobre el paper de les cuidadores, té una durada de tres anys i un cost de 24.000 euros, finançats per l'Institut de Salut Carlos III, el Ministeri d'Economia, i els fons europeus Feder. El web web ha estat funcionant de forma pilot des de fa uns mesos després d'haver contactat amb una cinquantena de persones que cuiden malalts crònics a través de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. El perfil d'aquestes cuidadores és el d'una dona que fa de cuidadora sola. L'equip d'investigació del projecte està integrat per catorze persones entre les que hi ha professorat dels departaments d'infermeria i pedagogia del Campus de les Terres de l'Ebre de la URV i del de Tarragona, també professorat d'infermeria de les universitats de Barcelona, Alacant, i Màlaga, i de l'Escola Sant Joan de Déu de Barcelona, així com infermeres dels centres assistencials de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i del grup Sagessa.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta