26 de setembre del 2014

La Terra Alta accelera la verema en un any d’elevada producció i alta qualitat



BATEA (Terra Alta).- La comarca de la Terra Alta està plenament immersa en la campanya de la verema. Una campanya que es preveu excel·lent quant a volum de producció assolint els 40 milions de quilos de raïm, tenint en compte que la mitjana se situa sobre els 35-36 milions de quilos, i també pel que fa a la qualitat. La climatologia que hi ha hagut els darrers mesos ha afavorit les condicions tant del raïm blanc com el negre. Ara bé, les pluges que han caigut aquesta mateixa setmana obligaran a accelerar la verema per tal de preservar la qualitat i evitar que es pugui veure afectada per podrits.

Així ho explicava el director tècnic de la cooperativa de Batea, Lluís Martin Torres, qui també ha detallat que enguany la cooperativa absorbirà més de 10 milions de quilos de raïm, dels més de 25 milions que es cullen a Batea.

En la mateixa línia s’ha pronunciat un dels pagesos viticultors de Batea, Esteve Arrufí, qui també ha remarcat que la campanya d’enguany arriba condicionada per l’augment de la producció de garnatxa blanca i negra. De fet, Arrufí ha detallat que enguany a Batea es recolliran entre un 25 i un 30 per cent més de quilos que l’any passat. En canvi, el preu baixarà cosa que pot fer que collint més quilos el pagès cobri el mateix que l’any passat.

Per la seva part, el secretari del Consell Regulador de la Terra Alta, Jordi Rius, explicava fa uns dies a Canal 21 Ebre que es trobaven davant una campanya excel·lent tant en quantitat com en qualitat. Rius també assenyalava que cada cop es premia més la qualitat del raïm i destacava que a la Terra Alta es concentra el 33% de la producció mundial de garnatxa blanca.

Del total de vi que es produeix a la DO Terra Alta, el 50% s'exporta, i l'altre 50% es queda al mercat nacional. En aquest sentit, tant Rius com Arrufí van destacar que cada vegada s’exporta més als Estats Units. A la DO Terra Alta té actualmente 49 cellers inscrits treballa amb la varietat garnatxa, tant blanca com negra, tot i que també s'hi troben altres tipus de raïm, com el macabeu o la carinyena.

Imatge Manolo Velázquez
Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta