26 de setembre del 2014

Salvadó (ERC) afirma que Catalunya haurà de 'saltar-se' el Tribunal Constitucional per votar el 9 de novembre




TORTOSA (Baix Ebre).- Lluís Salvadó ha afirmat aquest divendres que Catalunya haurà de saltar-se la previsible sentència del Tribunal Constitucional que anul·larà la consulta del 9 de novembre. El diputat d’ERC per les Terres de l’Ebre ha remarcat que la sentència serà “el primer obstacle” que caldrà superar per posar les urnes de la consulta. Quan només falta un dia perquè el president de la Generalitat signe formalment la convocatòria, Salvadó ha assenyalat que aquest impediment era previsible des del mateix moment en què CiU i la resta de forces del bloc sobiranista van anunciar la data i la pregunta de la consulta. Per tant, Salvadó ha parlat “d’intentar saltar” una sentència que serà “política” i “sense cap tipus de consideració judicial”, i que el govern espanyol vol utilitzar per impedir que els catalans puguen decidir lliurament el seu futur.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Salvadó ha advertit que després arribaran nous obstacles, però ha reiterat el compromís d’ERC amb la ciutadania que majoritàriament s’ha manifestat a favor del dret a decidir. El secretari general adjunt d’Esquerra no s’ha deixat intimidar per les veus que proposen acusar per prevaricació tots els càrrecs públics, des del president Mas fins a l’últim regidor de poble que done suport al 9N. Salvadó ha dit que Madrid sap que si això passa haurà d’acabar actuant legalment contra tots els catalans, i que al final aquesta “estratègia de la por” toparà amb la realitat.

De fet, Salvadó ha afirmat que la implicació del món local és “importantíssima” per a l’èxit de la consulta. A més, ha recordat que el 4 d’octubre es concentraran a la plaça de Sant Jaume de Barcelona tots els alcaldes que han donat suport al 9N, i que això tindrà un gran ressò internacional. El dirigent republicà ha afegit que el 92% dels municipis ja han expressat el seu suport a la consulta. I que, a les Terres de l’Ebre, només hi haurà quatre ajuntaments petits que no hauran aprovat la moció de suport.

D’altra banda, Salvadó ha tret importància al retard amb què el govern ha publicat la llei de Consultes, un cop aprovada pel Parlament divendres passat. Segons Salvadó, les lleis triguen uns 10 dies en publicar-se, i el que no hauria estat normal hauria estat accelerar la seua publicació per poder signar el decret de la consulta. Tot i així, el diputat republicà ha assenyalat que aquests dies de diferència han anat bé, perquè així el decret de convocatòria arribarà després del consell de Ministres d’aquest divendres. De fet, Salvadó ha fet notar el nerviosisme del govern de l’Estat pel fet que la convocatòria del 9N els agafés amb el president Mariano Rajoy de viatge a la Xina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta