22 de setembre del 2014

Móra la Nova presenta la restauració estètica de la locomotora 'Bonita' amb motiu dels Dies del Museu


MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- El Centre d’Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova celebra els propers 27 i 28 de setembre la tercera edició dels “Dies del Museu”, unes jornades que tenen per objectiu donar a conèixer el fons material i documental del centre, així com difondre la profunda vinculació de Móra la Nova amb el món del ferrocarril.  Com a plat fort, la Fundació i l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial (APPFI), gestores del museu, presentaran enguany la restauració estètica de la locomotora 'Bonita', una locomotora de vapor de l’any 1951 que també es podrà contemplar per dins.

Els participants en els “Dies del Museu” podran visitar les instal·lacions del centre, situat al costat de l’estació de Renfe i que compta amb l’enclavament electromecànic de l’any 1928, un dels primers d’Europa; un pont giratori de 23 metres; una nau de recent construcció amb quatre vies destinada a la preservació i el manteniment del material mòbil del museu, i diversos edificis complementaris. A més, el museu té un parc mòbil format per diverses locomotores, automotors, cotxes i vagons, alguns dels quals s’habilitaran perquè els visitants puguin pujar-hi. 

A banda de visitar el centre (en horari d’onze del matí a set de la tarda), els “Dies del Museu” oferiran enguany una exposició de vehicles clàssics (cotxes, motos, carros...) i una exhibició, amb la posada en funcionament d’algun d’ells. També hi haurà un mercat de maquetisme d’objectes nous i de segona mà on es podran trobar tot tipus de material, llibres i objectes relacionats amb el patrimoni ferroviari.

Amb totes aquestes activitats, l’APPFI confia en superar els prop de 500 visitants que el centre va rebre en els “Dies del Museu” de l’any passat, així com aposta per apropar el museu i fer-lo més atractiu per als veïns de Móra la Nova i la Ribera d’Ebre. L’objectiu de l’entitat és també fer que els “Dies del Museu” del centre moranovenc es consolidin com una activitat de referència en el sector del patrimoni ferroviari. El Centre d’Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova està impulsat i promogut per la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial i l’Ajuntament de Móra la Nova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta