22 de setembre del 2014

Protecció Civil recomana extremar la precaució per la intensitat de les pluges a les Terres de l'Ebre i el litoral de Tarragona


TORTOSA (Baix Ebre).- Protecció Civil de la Generalitat (DGOC) manté l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que amplia l'afectació per l'episodi de pluges, a partir del migdia, al litoral central. La previsió de forts aiguats està afectant les Terres de l'Ebre i arribarà fins al litoral i prelitoral del Camp de Tarragona. Segons ha explicat la cap d'Emergències de Protecció Civil, Montse Font, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), cal extremar la precaució perquè les pluges poden ser torrencials i intermitents durant tot el dia i l'acumulació d'aigua pot generar incidències.

Tot i que fins ara no hi consta cap incidència destacable, Protecció Civil recomana extremar la precaució davant l'episodi de pluges i tempestes que està afectant, a hores d'ara, el sud del país, amb la cua de la pertorbació situada al País Valencià. Fins ara s'han acumulant quantitats importants d'aigua al Delta de l'Ebre, a Buda 50 litres en mitja hora, o als Alfacs 58 litres. Entre les principals poblacions afectades hi ha Alcanar amb 32 litres en poca estona. La cap d'Emergències de Protecció Civil, Montse Font, ha demanat a la ciutadania que s'eviten els desplaçaments innecessaris, que es mantinguin els embornals nets, i que no es passi per guals, torrents o rius. "Encara que es vegi poc aigua avui baixaran amb molta força", ha advertit.

També ha aconsellat que en aquells zones que, històricament, pugui haver problemes per entrar als habitatges per l'acumulació d'aigua, la gent agafi els medicaments i se situï a les parts més altes de la casa, i tanqui el llum en cas de tempesta elèctrica. La previsió és que la pluja continua durant tot el dia d'avui i tot i que anirà parant la intensitat s'anirà repetint al llarg del dia. "No hem d'abaixar la guàrdia", ha assegurat. L'SMC preveu que es pugui superar el llindar d'intensitat de pluja de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

A més, durant el període de 12 a 24 hores s'espera que sigui el més complicat, sobretot a les comarques de la Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. L'episodi s'allargarà fins la matinada de dimarts, i els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta. Pel que fa a l'avís de superació del llindar d'acumulació de pluja de 100 litres per metre quadrat en 24 hores per avui i matinada de demà, afectarà a totes les comarques de la demarcació de Tarragona i Terres de l'Ebre, i les comarques de les Garrigues i Segrià de la demarcació de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta