22 de setembre del 2014

La Generalitat anuncia la creació d'una targeta que permetrà moure's en bus a l'Ebre per un euro el trajecte



AMPOSTA (Montsià).- Els usuaris de transport públic de les Terres de l'Ebre podran adquirir, a partir de l'1 d'octubre, la nova targeta T10/120, que permetrà efectuar deu viatges dins del territori en 120 dies amb un preu d'un euro el trajecte. De moment, però, només serà vàlida per als busos públics interurbans, amb la previsió d'incloure els trens a partir de gener. Segons el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, la creació de la targeta és el pas previ al desplegament de la integració tarifària. El preu del nou títol, que permet fer 10 viatges en 120 dies, serà d’1 euro el trajecte, és a dir, que l’abonament costarà 10 euros. Es pot adquirir i recarregar als mateixos autobusos. El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels propis autobusos.


Paral·lelament, el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa, també el dia 1, el primer bus exprés de les Terres de l'Ebre a la línia entre Tortosa i Alcanar, amb divuit freqüències diàries. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat aquest matí a Amposta la posada en marxa a partir de l’1 d’octubre d’una nova línia de la xarxa exprés.cat que comunicarà Tortosa i Alcanar, amb parada també a Amposta, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar. Serà la catorzena línia d’autobús d’altes prestacions que es posa en servei a Catalunya. La nova línia E3 tindrà 18 freqüències de dilluns a diumenge (9 d’anada i 9 de tornada), amb sortides cada dues hores, una velocitat comercial molt competitiva perquè només té tres parades intermitges i incorpora totes les prestacions de la xarxa exprés.cat. En primer lloc, la reducció del temps de viatge en 20 minuts respecte la línia convencional, ja que el trajecte de la nova línia E3 tindrà una durada de 45 minuts.

A més, el preu del trajecte serà d'un euro, i es farà una nova campanya d’informació estàtica a les parades i a les estacions d’autobusos. A més, també està previst en un futur posar informació en temps real a les parades. A banda, s'incorporarà a la línia un vehicle nou, totalment accessible, mentre que els usuaris tindran premsa gratuïta i wifi a bord. La Generalitat també ha destacat que el servei, que tindrà una imatge diferenciada, tindrà més intermodalitat, amb connexions amb serveis de transport urbà, tren i altres busos interurbans.

La demanda anual del corredor Tortosa-Alcanar és de més de 280.000 viatgers. El desplegament d’aquesta xarxa comporta millores en la flota de vehicles, garantint la qualitat, comoditat i l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, així com més serveis per als usuaris a l’interior del vehicle. També està integrada sota una nova imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.

Estació d'autobusos a Amposta 

El Departament de Territori i Sostenibilitat està construint des del mes de març la nova estació d’autobusos d’Amposta, que es preveu que entri en servei durant el novembre. L’estació millorarà la mobilitat en transport públic al municipi i la qualitat del servei. Els treballs tenen un pressupost d’1,2 milions d'euros.

La instal·lació està situada a l’oest de la localitat; en concret, a la cruïlla entre l’avinguda de Santa Bàrbara i el carrer Sebastià Joan Arbó, en uns terrenys que ha cedit l’Ajuntament d’Amposta. Amb una superfície total d’uns 3.700 metres quadrats, l’estació tindrà una capacitat per a 7 andanes i 5 places addicionals per autobusos i comptarà amb un edifici terminal amb sala d’espera, despatx de bitllets i servei de bar. Així mateix, es preveu una àrea d’aparcament exterior per uns 40 turismes.

Actualment, Amposta no disposa d’una estació d’autobusos interurbans, després que fa uns anys l’antiga estació es va desmantellar arran de la reordenació del teixit urbà d’aquell àmbit. Des de llavors, aquests autobusos, de manera transitòria, fan parada en una de les marquesines de la xarxa urbana. La nova estació, així, permetrà millorar la fluïdesa i comoditat tant per als vehicles de transport públic com per als viatgers. A més, la nova terminal proporcionarà als usuaris més confort i oferirà serveis d’atenció i informació al viatger.

Imatge ACN i Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta