28 d’octubre de 2014

El PSC reclamarà una comissió d’experts a Europa per combate el cargol maçana


TORTOSA (Baix Ebre).- L’eurodiputat socialista Javi López ha anunciat aquest dimarts des de Tortosa que presentarà una iniciativa al Parlament Europeu perquè Comissió Europea creï una comissió d’experts per fer front a la problemàtica del cargol maçana que afecta el Delta i el riu Ebre. “Denunciarem a les institucions europees la situació que pateixen els productors i demanarem, com ja es va acordar al Senat, la constitució d’una comissió d’experts per donar una sortida tècnica i eficaç per eradicar aquesta plaga”, ha exposat. López ha insistit molt en la necessitat de trobar una solució tècnica efectiva, després que les respostes donades per la Generalitat “no han estat del tot satisfactòries”.

López ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita que ha realitzat acompanyat de Mònica Lafuente, secretària de Política Agrària del PSC, i de membres de la direcció del PSC de l’Ebre, per “fer un seguiment de la feina feta prèvia a les eleccions europees”. Entre altres temes, hi ha els ajuts agroambientals de l’arròs. El dirigent socialista ha aprofitat per denunciar i reclamar a la Generalitat que faci efectiu el pagament, ja que l’endarreriment està posant molt difícil la situació als pagesos i pot afectar a la planificació anual del conreu.

L’eurodiputat socialista també s’ha compromès a fer un seguiment exhaustiu de les ajudes que tira endavant la UE, especialment per al sector de la fruita, després de les sancions de Rússia, perquè és un mercat important, i també ha refermat el compromís per lluitar des d’Europa contra el nou pla de Conca de l’Ebre. López ha recordat que el 45% del pressupost europeu està destinat al sector agrari. Durant la visita a les Terres de l’Ebre, han mantingut una reunió de treball a la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, on també han visitat el Poble Vell. A la tarda, a Camarles, ho ha de fer amb entitats i cooperatives arrosseres, comunitats de regants i associacions agràries.

Imatge PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta