28 de novembre del 2014

La Ribera d'Ebre reclama l'increment de l'aportació nuclear, davant d'una nova retallada d'ANAV



MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha reclamat l’increment de l’aportació de la central nuclear per finançar les polítiques socials de l’ens, i poder destinar ajuts al reequilibri territorial de la comarca. El president riberenc, Jordi Jardí, ha assegurat que la reducció de les aportacions de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) fa trontollar de manera significativa que la comarca continuï sent referent en serveis socials. Així les coses, Jardí ha avançat que es crearà una comissió de negociació amb ANAV, per intentar que reconsideri la retallada en la seua aportació.

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar dijous, tot i una nova retallada en les aportacions, les bases reguladores de la concessió anual de l’ANAV per finançar les polítiques socials de l’ens comarcal i també compensar els municipis de la comarca que no poden ser beneficiaris de les subvencions estatals destinades a dotacions i infraestructures derivades de l’aplicació dels plans d’emergència nuclear. I és que l'ANAV ha retallat un 20% la subvenció d’aquest 2014, una reducció que se suma a la del 2013, que va arribar fins al 50%. Així, en dos anys, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha passat de rebre 385.000 euros a només 150.000 euros.

Jardí ha reconegut que no entén com una empresa com ANAV, amb els milions d'euros que generen les centrals nuclears, retallin uns pocs mils d’euros tan necessaris per a la comarca de la Ribera d’Ebre. El president del Consell Comarcal ha detallat que els quatre municipis que rebien ajuts per al reequilibri territorial pel fet de no poder ser beneficiaris de les subvencions estatals (Benissanet, Ginestar, Miravet i Rasquera) han passat, en dos anys, de rebre ajuts per valor de 25.000 euros a només 10.000 euros.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta