28 de novembre del 2014

Tortosa vol enllestir a l'abril el canvi dels més de 14.000 comptadors d'aigua per un sistema de telelectura


TORTOSA (Baix Ebre).- L'empresa mixta Aigües de Tortosa finalitzarà a l'abril del 2015 la substitució dels més de 14.000 comptadors d'aigua del municipi per un sistema de telelectura. La instal·lació va començar el passat mes d'abril i ja s'han canviat 9.000 comptadors, que permeten detectar fuites de forma immediata. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat aquest divendres que la finalització d'aquesta substitució s'avançarà, i que a l'abril la ciutat ja tindrà el servei de telecomandament a totes les llars del municipi. A més, per al 2015 es congela la tarifa de l'aigua i clavegueram, tot i que s'inclourà en el rebut una part del finançament de la instal·lació d'aquest sistema de telelectura.

Aquest sistema de telelectura suposa una inversió de més d'1,5 milions d'euros, i els costos repercutiran al rebut de l'aigua incrementant la quota de manteniment en 0,30 euros el primer any, 0,60 euros el segon any, i 0,90 euros el tercer. Aigües de Tortosa endegarà una campanya informativa per tenir els correus electrònics i mòbils dels abonats, i informar-los de qualsevol incidència en el servei. Els antics comptadors d'aigua se substitueixen per uns altres amb telecomandament que, a través d'uns mòduls, enviaran les lectures a unes centrals receptores ubicades en diferents punts de la via pública. Aquestes es remeten, via GPRS, a la seu de l'empresa d'aigües, per ser processades a temps real. A més, la transmissió i processament de dades a temps real permet detectar consums no habituals de forma immediata, i que poden alertar de fuites que l'abonat no ha detectat.

El nou sistema també garanteix la lectura real, la reducció de reclamacions, així com la detecció d'aixetes obertes o fuites de forma pràcticament immediata. La implantació d'aquest sistema també permet que l'abonat puga consultar, a través de la pàgina web aiguesdetortosa.cat, el consum diari o setmanal.

De fet, en el plenari del proper dilluns, l'Ajuntament aprovarà la congelació de la tarifa de l'aigua i clavegueram, així com l'aprovació definitiva de les ordenances fiscals pel 2015, després de rebutjar la única al·legació presentada per part d'una promotora. El ple debatrà més d'una desena de mocions, entre les quals, hi ha la proposta d'ERC perquè els regidors s'autoinculpen pel 9-N amb motiu de la presentació d'una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.


Via ACN
Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta