24 de setembre del 2015

L'ofensiva veïnal per exigir la gratuïtat de l'AP-7 a l'Ebre anuncia més talls a l'N-340



ALCANAR (Montsià).- Les federacions de veïns d'Amposta i Tortosa han posat el peu a l'accelerador en la ofensiva per acabar amb la sinistralitat i la mortalitat a la carretera N-340. Exigeixen la gratuïtat immediata de l'autopista AP-7 i adverteixen que no aturaran les protestes fins aconseguir-ho. El primer tall de trànsit s'ha fet aquest dijous a la tarda, sobre el riu Sénia, just a l'inici del tram ebrenc d'aquesta carretera, a Alcanar. El tall s'ha allargat 45 minuts i hi ha hagut un minut de silenci per a les víctimes. Ja s'ha anunciat un nou tall el pròxim dijous, a la mateixa hora, que es farà en aquest mateix punt i també en un punt per concretar entre l'Ampolla i l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre.

Les federacions de veïns de Tortosa i Amposta tenen clar l'objectiu d'aquesta ofensiva que han intensificat, després que ja sumem molts mesos de denúncies, queixes i reclamacions. No s'aturaran, han advertit, fins que s'aconsegueixi una gratuïtat del tram ebrenc de l'autopista AP-7. El primer tall ha aconseguit reunir unes 150 persones just a límit de l'N-340 entre Catalunya i el País Valencià aquest dijous a la tarda. Sobre el riu Sénia s'ha recordat les víctimes que han perdut la vida en una de les carreteres amb més mortalitat i sinistralitat de la xarxa viària catalana. Són 66 morts en 5 anys, 17 morts aquest any 2015.

Les dues federacions de veïns han mantingut la concentració durant 45 minuts en què han manifestat el seu afartament i han assegurat que intensificaran les protestes fins a fer-se escoltar i rebre una resposta. "Cada setmana hi haurà un tall o dos alhora. La idea és no parar, ser una gota malaia perquè el govern de l'Estat i el govern de la Generalitat s'adonin que hi ha un problema greu, que la gent es deixa la vida a la carretera. Cal fer ja l'autopista gratuïta", ha reclamat Josep Baubí, president de la federació de veïns de Tortosa.

De moment, ha quedat convocada una nova protesta per al proper dijous. Serà a la mateixa hora, a un quart de set, i pretén aconseguir tallar tot el tram ebrenc de l'N-340. Inicialment s'aconseguirà per una banda, amb un altre tall del trànsit al mateix lloc que aquest dijous, al punt quilomètric 1058, a Alcanar, i un altre tall en un punt per determinar entre els municipis de l'Ampolla i l'Ametlla de Mar. Baubí i el president ampostí, Llorenç Navarro, han fet una crida a altres associacions veïnals o entitats que es vulguin sumar a la lluita perquè organitzin altres talls en altres punts del tram ebrenc de l'N-340.

"Volem aconseguir que la gent s'involucri en el projecte. Això només es el principi", ha assegurat Navarro. "Que ens prenguin seriosament perquè estem lluitant perquè no hi hagi més víctimes a la carretera i que no sigui aquest asfalt l'últim record de cap més persona", ha afegit. Un cop més s'ha denunciat "les carències brutals i la deixadesa" que pateixen les infraestructures de les Terres de l'Ebre. "Hem dit prou i ens mereixem més. No som espanyols de quinta ni catalans de segona", ha criticat el president de la federació de veïns d'Amposta.

Baubí i Navarro han titllat de "nyap" les propostes fetes des del ministeri de Foment per solucionar el problema de l'N-340, com l'abalisament amb cons d'uns 13 quilòmetres entre Perelló i l'Ametlla de Mar per evitar avançaments, o la construcció d diverses rotondes. "Ara encara és més perillosa aquesta carretera", ha alertat Baubí. "Aquesta no és la solució, és una mesura perquè no hi hagi morts de cara les eleccions, la solució és l'autopista gratuïta i tot el demés és perdre el temps", ha apuntat Navarro. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta