24 de setembre del 2015

'SOREA=abús?', carta de Rafel Serret (Amposta)



SOREA=abús? Des de temps immemorials la gestió de l'aigua ha estat sempre en mans dels poderosos. El consum és un mitjà de control de la població, i més avui en dia amb les noves tecnologies. SOREA no és un invent per facilitar un subministrament a la ciutadania, o per tindre una millor gestió dels recursos, sinó un negoci privat, que ve del temps del pujolisme de CiU. Caldria mirar què hi ha darrera dels qui manen per saber qui són els que se'n beneficien o qui se n'han beneficiat.

Algú recorda d'Amposta a un home gros en un “gatet” i una llibreta que pareixia un totxo? Lo Maño, lo de les aigües, ell tot sol en l'equipament nomenat era capaç de prendre la lectura de tots els comptadors del poble per passar els rebuts per l'ajuntament. No n'érem pocs llavors, l'any 1970, uns tretze-mil habitants.

Avui dia SOREA Amposta té un capital humà per portar a cap la mateixa tasca segurament que molt més considerable que llavors i unes tecnologies que no tenen res a veure amb el que feia el “Maño”. Això és com comparar anar en avió o a peu. En tot això, “pobres” no donen abast en prendre les lectures, han de fer estimades. Si qualsevol de natros, sigui particular o empresa, necessita finançament, “préstec”, ha d'anar a un banc, presentar uns avals i passar per la notaria. Si el teu perfil està dins els barems, tindràs finançament.

Les empreses de subministrament, de serveis, com són llum, aigua o gas, a part del fet que són els mateixos bancs accionaris, no necessiten ni avals ni notaries.

Imaginem per un moment que una empresa de subministrament, fent números redons, té un milió de clients i necessita diners per finançar-se, fa una lectura estimada, i carrega damunt del rebut dels seus clients una mitjana de cinc euros, quina serà la suma total que recaptés aquesta empresa? Si algú és creu que les lectures estimades són perquè no arriben a llegir tots els comptadors, va equivocat, si abans o feien en deu vegades menys de mitjans, per què ara no?

Aquestes empreses abusen dels ciutadans, i ningú els diu res, una empresa com SOREA que cobra els rebuts cada tres mesos, té uns crèdits al seu abast en interès zero durant tres mesos.

A més, si tenim en compte que el preu del subministrament va per trams, quan més consum, major és el preu de l'aigua; en augmentar el nostre consum fictíciament estant cometen un frau al consumidor.

És vergonyós que els nostres representants que diuen que ens representen no facen res al respecte. Ja ho diuen, que en tots els parlaments hi ha grups de pressió, “lobbies”. Els ciutadans sempre anem venuts de finestra en finestreta, queixant-nos.

Rafel Serret 
és veí d'Amposta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta