24 de setembre del 2015

Ignasi Blanch i altres il·lustradors decoren la planta de pediatria de l'hospital de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- Els xiquets i xiquetes de la planta de Pediatria de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa estan vivint uns dies màgics. Les habitacions i el seu passadís ja no són uns murals grisos, ara tenen color, tenen vida. Durant tota aquesta setmana l’il·lustrador Ignasi Blanch, amb un equip de divuit artistes, hi estan pintant dibuixos relacionats amb el Delta de l’Ebre i del Parc Natural dels Ports. El projecte va nàixer ara fa cinc anys a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i han continuat en altres centres sanitaris catalans. Blanch assegura que és important treballar al costat dels xiquets, perquè és una experiència enriquidora per a tots i que, sobretot, “cal viure”.

El projecte és totalment altruista i voluntari i treu el millor de cadascun dels il·lustradors. A més, també hi col·labora l’empresa Pots Pintures, amb l’esponsorització de La Caixa. Un projecte que “estava a l’agenda des de feia temps i que, per fi, s’ha pogut complir”. Així ho ha explicat a Canal 21 Ebre el doctor Jaume Rosal, cap del Servei de Pediatria. La responsable de la planta infantil, Lidon Ortell, ha assegurat que tots els xiquets estan meravellats amb la proposta. Segons Ortell els més petits participen juntament amb els dibuixants, un fet que els fa més suportable el dia a dia. Com confessava Blanch “és un projecte màgic”. Fins i tot tan màgic com els somriures dels xiquets al veure com aquestes pintures ho curen tot. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta