21 de gener del 2015

Bladé confirma que Móra la Nova recorrerà la sentència que anul·la la llicència d'obres del tanatori



MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, s’ha mostrat aquest dimecres tranquil i confiat davant de la sentència judicial que ha anul·lat la llicència d’obres del nou tanatori. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bladé ha assenyalat que, a primera vista, la sentència dóna la raó a l’empresa demandant, la Funerària Priorat-Ribera d’Ebre-Terra Alta. Però l’alcalde ha advertit que ara l’Ajuntament pot recórrer la decisió judicial perquè no és definitiva. De fet, Bladé ha explicat que la sentència està basada en la informació tècnica aportada pel pèrit de la funerària demandant, i que ara el consistori farà arribar al jutge la documentació del tècnic municipal.

En concret, el jutge considera que la classificació dels terrenys en què està ubicat l’antic escorxador és sòl no urbanitzable de valor agrícola, i que abans de concedir la llicència d’obres per fer-hi el tanatori haurien d’haver modificat les normes subsidiàries de Móra la Nova. En canvi, Bladé ha afirmat que la planimetria situa l’edifici en sòl urbà, però aïllat de la resta de terrenys amb aquesta qualificació.

De fet, l’alcalde ha afirmat que els serveis tècnics municipals i el govern de Móra la Nova estaven convençuts que això no havia de ser cap problema. Bladé també ha remarcat que els ha sorprès que només la segona demanda de la funerària s’haja basat en criteris urbanístics, un cop que va ser desestimat el primer recurs que avalava la concessió del servei de tanatori a la Funerària Mena. Segons l’alcalde, tot plegat respon a una estratègia per entorpir i demorar la posada en funcionament del tanatori.

En la mateixa entrevista, Bladé ha afirmat que el nou equipament funerari podrà obrir tan aviat com l’Ajuntament puga certificar que tota la documentació s’ajusta la normativa urbanística. Així, l’alcalde ha explicat que, al marge de recórrer la sentència, l’Ajuntament també buscarà la validació del projecte per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre.

Finalment, Bladé ha lamentat que el grup d’ERC haja pres posició a favor de la part demandant en aquest conflicte. L’alcalde els ha respost que les explicacions tècniques i polítiques caldrà demanar-les més endavant, i ha apuntat que potser hauran de ser els republicans els que hauran d’assumir-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta