21 de gener del 2015

La primera edició de TortosaAntic i la quarta de FESTAT obren el calendari firal del 2015 a Tortosa




TORTOSA (Baix Ebre).- Fira Tortosa comença l'any 2015 amb dues cites firals importants: TortosAntic, la primera fira d'antiguitats (6, 7 i 8 de febrer), i la quarta edició de FESTAST, la fira alimentària de les Terres de l'Ebre. El pavelló firal serà l'escenari d'aquests dos certàmens firals especialitzats, que en el cas de FESTAST pretén la consolidació d'una trobada biennal que aspira a continuar creixent en expositors i visitants. Mentrestant, TortosAntic s'estrena al municipi amb l'objectiu d'esdevenir el referent al sud de Catalunya en el mercat d'antiguitats de qualitat. El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han presentat avui els detalls d'aquestes dues fires.

El calendari firal de 2015 a Tortosa s'estrena el cap de setmana del 6, 7 i 8 de febrer amb TortosAntic, la primera fira descarregada d'antiguitats. El certamen es va presentar fa mesos i havia de celebrar-se la tardor passada, però va haver d'ajornar-se per motius d'agenda de l'empresa organitzadora. Un total de 25 expositors, vinguts d'arreu de Catalunya i d'Espanya, presentaran una oferta de qualitat en un certamen firal que aspira a convertir-se en referent d'aquest sector al territori. El web d'aquesta nova fira és www.tortosantic.com.

Per la seua banda, FESTAST continua el model de dos dies (dissabte 14 i diumenge 15 de març) destinats al públic en general i un dia, dilluns 17, enfocat als professionals. Aquesta fira s'ha convertit ja en un referent del sector agroalimentari a les Terres de l'Ebre, que l'aprofita per presentar les seues novetats davant la ciutadania i també als representants dels diferents nivells de la cadena de distribució. Fira Tortosa aspira a millorar els registres de la passada edició, que va assolir 70 expositors i més d'11.000 tastos. Els visitants podran trobar les últimes novetats de les denominacions d'origen del territori, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, producció ecològica, accessoris d'alimentació... L'horari de les dues jornades d'accés al públic general és de 11.30 a 22.30 hores. L'entrada val 6 euros i inclou una copa, un tast de menjar i dos de beguda. Una vegada a l'interior, els visitants podran escollir entre un abonament amb 5 tiquets de beguda (5 euros), un de 3 tiquets de menjar (5 euros) o un de mixt amb 2 begudes i 2 menjars (6 euros).

A més, l'Ajuntament de Tortosa, juntament amb Publicacions Sàpiens, han organitzat el Dia Cuina el dissabte 14 de març, que inclou demostracions de cuina, xerrades i diferents activitats a càrrec de reconeguts professionals de la gastronomia del nostre país. Aquestes demostracions se centraran en la cuina de l'oli, de l'abadejo i també en la gastronomia sefardí. En paral·lel a aquesta jornada divulgativa, Sàpiens i Fira Tortosa han convocat els blocaires gastronòmics més influents del país a FESTAST, per tal que coneguin aquesta fira i en facin difusió entre els seus seguidors.

El regidor Emili Lehmann ha explicat que Tortosa i les Terres de l'Ebre tenen uns productes de primera qualitat. "El que busquem amb FESTAST és donar valor afegit a aquests productes donant-los a conèixer més enllà", ha dit. En la seua opinió, el sector agroalimentari és un dels vectors clau del turisme, àmbit prioritari per als interessos de la ciutat i del conjunt del territori. El web del FESTAST és www.festast.cat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta