11 de març del 2015

La Generalitat treu a concurs les obres per solucionar la inundabilitat de l'eix de l'Ebre a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la subhasta de les obres de millora del drenatge a la carretera C-12 al seu pas per Tortosa, que permetran evitar les inundacions que es produeixen a l'eix de l'Ebre sota el pas inferior de l’antic ferrocarril. Els treballs, amb una inversió prevista d’un milió d'euros, començaran aquesta primavera i tindran un termini d’execució de sis mesos.

Actualment, la C-12 crea, al seu pas sota l’antic ferrocarril, un punt baix on es concentren les aigües de la pluja quan es produeixen aiguats intensos. Les obres que ara es liciten comportaran la construcció d’un col·lector general que transportarà directament l’aigua de pluja fins al riu Ebre. Per interceptar l’aigua, s’ha previst la construcció d’uns embornals als costat nord i sud de la C-12 i de dos ramals, nord i sud, per transportar les aigües fins al col·lector general. El col·lector principal, un tub d’1,4 metres de diàmetre, tindrà una longitud de 500 metres. El desguàs es farà per gravetat, de manera que s’evita així l’ús de bombes.

A més de la instal·lació del nou col·lector, les obres inclouran la disposició d'un broc de sortida al riu Ebre, amb una comporta mural antiretorn d'acer inoxidable. També perforacions per clavament, per connectar l'interceptor sud i el nord i el col·lector principal per sota la via per arribar al punt de desguàs. També hi ha haurà altres elements de caràcter hidràulic, com ara arquetes, pous, embornals, tapes i reixes. Finalment, es farà la reposició de la pavimentació i urbanització afectades, així com la restitució mediambiental de la zona, amb un reperfilat del terreny, estesa de terra vegetal i plantacions./ Imatge Generalitat de Catalunya.

1 comentari:

  1. Sóc un neòfit, però em pregunto: en cas que, com el d'estos darrers dies, coincideixi el riu baixant com baixa amb uns aiguats que provoquen la inundació de la C12, també es podrà desguassar ? La " comporta mural antiretorn " permetrà que l'aigua continue abocant al riu, amb l'obstacle de la pròpia aigua que baixaria pel riu ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta