27 de maig del 2015

Adam Tomàs es planteja encarregar una auditoria de l’Ajuntament d’Amposta i ajornar l'obertura de la residència



AMPOSTA (Montsià).- El candidat d’Esquerra d’Amposta i futur alcalde de la ciutat, Adam Tomàs, ha afirmat que el primer que farà després de prendre possessió del càrrec serà analitzar la situació de l’Ajuntament, per poder impulsar les polítiques que han defensat des de l’oposició. Tomàs ha apuntat que esperen fer petites modificacions en el pressupost del 2015, i ha reconegut que hi ha moltes expectatives creades en els canvis que imprimirà Esquerra d’Amposta a partir del 13 de juny. Per això, ha assenyalat que els canvis arribaran a poc a poc, amb consens i amb diàleg amb la resta de forces polítiques. Segons Tomàs, la seua prioritat serà començar a prendre mesures per garantir el manteniment dels serveis públics municipals i poder generar llocs de treball a Amposta, el seu principal compromís electoral.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Tomàs ha dit que no entraran a l’Ajuntament amb la voluntat d’aixecar catifes per anar en contra de ningú. Però ha afegit que els republicans volen encarregar una auditoria, tot recordant que la situació de l’Hospital Comarcal del Montsià es troba als jutjats.

De la mateixa manera, Tomàs ha reconegut que un dels temes que més li preocupa és la situació de la nova residència per a la gent gran, amb les obres acabades però sense les places garantides per la Generalitat. Segons el republicà, el compromís verbal del president Artur Mas i de la consellera Neus Munté no és suficient, i el primer que farà serà demanar al govern, per escrit, un calendari clar per a la concertació de places. En cas contrari, el nou govern d’Esquerra es plantejarà ajornar l’obertura de la residència.

Tomàs ha assenyalat que canviaran el reglament orgànic municipal per tenir un Ajuntament més transparent i participatiu. Segons l’alcalde electe, els canvis en aquest sentit seran immediats, i ha apuntat que els ciutadans podran incloure punts en l’ordre del dia o intervenir en els plens. També participar en la redacció del pressupost municipal, triant una part de les inversions. A més, ha dit que els plens haurien de canviar d’horari i ser difosos per televisió i per la ràdio municipal. Una altra mesura que pensa incorporar és la celebració d’una consulta per elegir l’alcalde pedani del Poble Nou.

En canvi, Tomàs ha afirmat que no es consultarà el canvi dels carrers amb noms franquistes, Ruiz de Alda i García-Morata, ja que “la memòria història no es consulta”. Amb tot, ha garantit el consistori costejarà les despeses que això puga provocar a veïns, empreses i comerços. Finalment, Tomàs ha remarcat que tindrà dedicació exclusiva a l’alcaldia, i que ja ha començat a dissenyar el futur cartipàs municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta