1 de juny del 2006

CiU creu que el govern de Tortosa té interessos ocults per tirar el velòdrom

Ferran Bel afirma que el regidor d’Esports va amenaçar l’alcalde de presentar-li la dimissió

La polèmica sobre la necessitat d’enderrocar el velòdrom de Tortosa s’ha embolicat una mica més. El portaveu de CiU a l’Ajuntament, Ferran Bel, va anunciar que ahir sol·licitarien formalment la convocatòria del patronat municipal d’Esports, que encara no ha estat informat de les propostes per reformar i ampliar les instal·lacions de l’estadi. Bel va lamentar que l’alcalde no haja tingut en compte les propostes del regidor independent Josep Maria Franquet, i va denunciar que potser el govern tortosí vol tombar el velòdrom perquè té interessos que ara no pot explicar. A més, Bel va acusar l’alcalde de voler enfrontar les entitats esportives.

«Si el govern municipal no ha presentat a les entitats esportives cap de les propostes de Franquet, que és l’únic membre de l’equip de govern que ha posat una mica de seny en aquesta qüestió, que algú ens digui quin altre interès tenen per tombar el velòdrom», va reclamar ahir el portaveu de CiU. Ferran Bel va afirmar que el seu grup podria acceptar l’última proposta presentada per Franquet, que manté el velòdrom i cobreix la piscina de 50 metres, perquè són «dos equipaments únics al territori i que fan capitalitat». A més, l’última opció del portaveu d’Independents per l’Ebre (IPE) habilita un aparcament gratuït a l’eix de l’Ebre, i converteix l’espai de l’actual camp de terra en un camp de gespa artificial i en la nova zona d’aigües.
«Aquesta no és la nostra proposta, però si el que vol el govern és millorar les instal·lacions esportives sense moure’ns de l’estadi, podríem assumir-la», va insistir el convergent. Bel, que va admetre haver-se reunit amb Franquet, va lamentar que l’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté; el regidor d’Esports, Sisco Lahosa, i el regidor d’Urbanisme, José Martín, hagin apartat el portaveu d’IPE de les converses amb les diferents entitats esportives. «Van dir que volien consensuar la millor solució per a Tortosa, però el que realment volen fer és enfrontar les entitats», va dir el portaveu de CiU. En aquesta línia, Bel va revelar que, «després del fracàs de la reunió amb els usuaris de les piscines», Lahosa hauria dit a un regidor de CiU que ara els «fotrien» els futbolistes en contra. «Han iniciat un procés per enfrontar les entitats esportives, i això diu poc del regidor d’Esports, però molt de l’alcalde», va afegir el portaveu de CiU, que també va remarcar que Lahosa va amenaçar Sabaté de presentar-li la dimissió si no donava suport al seu projecte. «El regidor d’Urbanisme, per raons que algun dia explicarà, també és el gran partidari de tombar el velòdrom», va afegir Bel.

>Lahosa espera el Barça

Per la seua banda, el regidor d’Esports va dir que els serveis tècnics d’Urbanisme no han tingut en compte les propostes de Franquet, «perquè no són viables i no acaben d’acontentar ningú». Segons Lahosa, l’Ajuntament encara està esperant que el FC Barcelona els faci arribar una còpia del conveni «que haurien de signar l’alcalde i Joan Laporta», per crear l’escola de ciclisme que van comprometre per a Tortosa la Federació Catalana de Ciclisme i la plataforma Salvem lo Velòdrom. «Fins ara, només sabem que dues empreses organitzen un campus d’estiu per fer negoci, i nosaltres dubtem si hauríem de cedir el velòdrom amb aquests preus excessius», va advertir.


El Punt (1-Juny-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta