1 de juny del 2006

La comissió de seguiment de la mosca negra acorda fer un estudi per reduir les algues de l’Ebre

El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Miquel Castelló, va valorar ahir molt positivament els resultats del primer tractament contra la mosca negra que va realitzar-se la setmana passada en tot el tram català del riu. Amb tot, Castelló va explicar que la comissió de seguiment de la plaga, que ahir va reunir-se a Móra d’Ebre, ha decidit ampliar fins a la tardor els tractaments globals, que aniran repetint-se cada tres o quatre setmanes. De fet, això farà incrementar el cost previst, des dels 120.000 fins als 200.000 euros. A més, el delegat del govern va anunciar l’aplicació de mesures complementàries, com la redacció d’un estudi per intentar disminuir l’hàbitat de reproducció de les larves de la mosca negra, que principalment són els macròfits, diferents tipus de plantes aquàtiques. De fet, el pas següent serà redactar un pla d’actuació per reduir les algues, que amb el musclo zebrat i la mosca negra és una de les plagues que pateix el riu Ebre.
No obstant això, el delegat va destacar els bons resultats obtinguts amb el tractament biològic fet a partir del producte antilarvari BTI, que va ser efectiu en una distància de quinze quilòmetres. Per la seua banda, el tècnic Raül Escosa va detallar que en determinats trams del riu l’efectivitat del BTI s’ha vist reduïda, per culpa d’algunes barreres físiques com els embassaments i les rescloses. En aquest sentit, Escosa va afegir que estan estudiant abocar el BTI després de la resclosa de la central nuclear d’Ascó, ja que el producte perdia efectivitat si el llançaven des de Flix cap avall. La mateixa situació es produïa a Xerta, on el tractament haurà d’aplicar-se aigües avall de l’assut per evitar que el producte es desviï cap a la captació dels dos canals.

El Punt (1-Juny-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta