16 d’agost del 2006

El nou hospital de Tortosa anirà a la Farinera

La notícia de la setmana a Tortosa serà, si no passa una altra cosa realment espectacular, l'anunci de la construcció del nou hospital que la Generalitat voldria tenir a punt a final de l'any 2010. El nou hospital se situarà en uns terrenys d'uns 65.000 metres quadrats del pla parcial de la Farinera, al barri de Ferreries, i podria representar una inversió d'uns 120 milions d'euros. A primera vista, només podem dir que la construcció d'un nou hospital a Tortosa és una gran notícia, sobretot perquè és la solució més radical per resoldre els diferents problemes que ja presenta l'actual hospital Verge de la Cinta, bàsicament pel seu emplaçament: una accessibilitat molt complicada i moltes dificultats per planificar possibles ampliacions. Sempre he defensat la necessitat de traslladar l'hospital de Tortosa, i més després de saber que a Reus havien adoptat també aquesta solució, mentre aquí s'anunciaven contínues ampliacions que només agreujaven la situació actual. Amb tot, és normal que hagin sortit les primeres veus de desconfiança, ja que l'anunci de la consellera Marina Geli s'ha fet en plena precampanya electoral, amb el PSC intentant fer l'agost amb promeses d'inversions a les Terres de l'Ebre. Personalment, de moment optaré també per l'escepticisme, ja que ningú havia reclamat públicament el trasllat de l'hospital, i l'Ajuntament tampoc havia tingut gaire pressa per desenvolupar el sector de la Farinera i definir els usos de la porció de terrenys que rebrà dels propietaris. De fet, s'havia parlat de construir uns pisos tutel·lats, però el govern municipal semblava tenir més interès en desenvolupar urbanísticament el sector de l'horta de Sant Vicent, on s'ha de construir el complex lúdic i comercial.

2 comentaris:

  1. Doncs a veure si és veritat!!, perquè la situació del "Verge de la Cinta", és molt dolenta.

    ResponElimina
  2. I la resta del territori.. ¿Què? No negaré que l'Hospital Verge de la Cinta té problemes quasi irressolubles, però... ¿Què ha passat amb el somni de tenir un hospital al Montsià?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta