15 de desembre del 2006

Els veïns insten la Generalitat a rebutjar el complex de Vinallop

Els afectats pel camp de golf es neguen a vendre els terrenys a la promotora

Un grup de veïns afectats pel projecte que la promotora Tortosa Golf Resort ha previst construir a la pedania de Vinallop, amb un camp de golf, un complex hoteler i un miler d'habitatges han començat a mobilitzar-se per evitar la requalificació dels terrenys. Els veïns, que es resisteixen a vendre les seues finques a la promotora, van anunciar ahir que tornaran a presentar al·legacions a la modificació del nou pla urbanístic de Tortosa, però sobretot van reclamar la intervenció de la Generalitat.

«Fins a l'agost no sabíem res, i encara hi ha veïns que desconeixen la situació», va afirmar ahir Laura Sicart, una portaveu de les famílies afectades pel projecte de Tortosa Golf Resort. De fet, els veïns ja han buscat assessorament legal i estan coordinats amb el grup Gepec i el casal Panxampla, que també s'oposen activament al projecte. Així, lamenten que l'Ajuntament els ha donat molt poca informació sobre l'empresa i la requalificació dels terrenys, mentre que la promotora hauria tingut «totes les facilitats perquè el projecte tiri endavant». Sicart va afegir que l'Ajuntament encara no ha comunicat a la seua família que la finca, en què tenen la residència habitual i una explotació agrària, està afectada per la taca d'1,2 milions de metres quadrats que quedarà afectada per la construcció del complex turístic de Vinallop. «Sabem que en realitat l'Ajuntament no està obligat a fer-ho, però només l'empresa s'ha posat en contacte amb nosaltres», va dir. La portaveu va detallar que hi ha veïns que estan disposats a vendre, però va advertir que són més els que rebutgen vendre els terrenys o haver d'entrar en la junta de compensació del futur pla parcial. «A nosaltres ens ofereixen uns 6 euros el metre quadrat, perquè són unes finques rústegues, però després de la requalificació els terrenys seran més cars, i podran fer els xalets i el camp de golf», va lamentar Sicart, que va assenyalar que els veïns són víctimes d'un «assetjament immobiliari, molt subtil». «Hi ha veïns espantats, perquè no volen haver d'entrar en una junta de compensació», va afegir-hi. La intenció dels veïns és aturar la modificació del pla d'ordenació urbana municipal (POUM), que ja ha aprovat l'Ajuntament.

> L'operació «especulativa»més important

Els veïns afectats pel complex turístic de Vinallop van difondre ahir un comunicat en què afirmen que la modificació puntual del POUM a la partida del Mas de Xies, que l'Ajuntament va haver de rectificar durant el ple del 4 de desembre per un error administratiu durant la tramitació, és l'operació «especulativa» més gran que ha afectat el municipi de Tortosa en els darrers anys. Segons els veïns, que també reclamen que la comissió d'Urbanisme a les Terres de l'Ebre i la Generalitat es neguin a continuar «l'urbanisme especulatiu» de l'Ajuntament, el projecte suposarà la transformació del nucli de Vinallop i un augment de població de 4.000 persones en uns terrenys «actualment verges». Segons els veïns, al darrere no hi ha cap interès municipal ni cap reflexió sobre el model territorial, sinó «els interessos d'una empresa».

El Punt (15-Desembre-2006)

3 comentaris:

  1. JA ESTA BÉ DE VENDRES LA TERRA!!!
    MOLT BONA INICIATIVA LA DE PANXAMPLA!
    DEFENSEM LA TERRA!!!

    ResponElimina
  2. és que ens prenen pel pito del sereno
    allí on los hi passa pels ous ... et munten lo ciri!
    "a la mierda!", com va dir Labordeta
    per a n'això ens xuclen lo 30% del que guanyem?
    a pelar la garrofa tots los polítics!
    i l'auberginia les polítíques.
    natros volem viure en Pau.
    mos sobren paperines i comboieros, i burrades com los camps de golf.

    ResponElimina
  3. Opino que els que m'han precedit necessiten urgentment una pared....Pero no per afusellar-los ehhhhhhhh?? Per fer pintades!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta