15 de desembre del 2006

El govern de Múrcia felicita les festes amb una postal de Nadal que reclama aigua de l'Ebre

Més que una postal de Nadal, sembla la carta als Reis. A través de la llista de correu d'Ebrencs, avui hem sabut que el govern de la Regió de Múrcia ha felicitat les festes al govern d'Aragó amb postals de Nadal en què l'executiu de José Luis Valzárcel insisteix en reclamar el transvasament de l'Ebre. El christmas està format per una il·lustració i un breu text amb la frase "Feliz 2007. Agua para Murcia, que el mar ya tiene". Com podeu veure al dibuix, apareix un mapa d'Espanya amb núvols de pluja repartits per tota la geografia, excepte a Catalunya -el govern murcià no ens pinta cap símbol, potser perquè no ens volen donar ni la previsió meteorològica- i a la mateixa comunitat de Múrcia, on dibuixen un sol somrient i un desert tan sec com la mojama. A més, hi ha dues aixetes tancades sota clau, i dues canonades que van des de l'Ebre i el Tajo cap a la rica huerta murciana. Personalment, i davant l'asseveració "Agua para Murcia, que el mar ya tiene", només em queda respondre: "Pues cogedla del mar... que nosotros también queremos jugar a golf."

8 comentaris:

  1. Han malmès els recursos propers i ja fa temps que tenen la mirada fixada en els recursos distants, sense importar-los res més que el seu propi benefici. Fan el mateix que les sangoneres: xuclar incansablement fins el defalliment del subjecte a qui espremen.

    ResponElimina
  2. Han malmès els recursos propers i ja fa temps que tenen la mirada fixada en els recursos distants, sense importar-los res més que el seu propi benefici. Fan el mateix que les sangoneres: xuclar incansablement fins el defalliment del subjecte a qui espremen.

    ResponElimina
  3. Molt bona l'última frase.

    Per la resta, ja se sap que tant el govern de Múrcia com el valencià manipulen la realitat de l'aigua a l'Ebre. No em sorprèn res d'ells, ja.

    ResponElimina
  4. Segons informacions d'aquest mati a Onda rambla-Punto radio, el govern murcia ha retirat "la campanya"

    ResponElimina
  5. Ja ho diu en refrany: murcianos, gitanos i gente de mal vivir.

    ResponElimina
  6. Un petit aclariment per a l'anònim de les 8.28

    No es tracta d'un refrany, sinò d'una disposició a les Reals Ordenances de l'Armada i els Exercits de Carles III, on manifestava que no volia en les seves files: "murcianos, gitanos ni gente de mal vivir."

    Quan diu murcianos no es refereix al gentilici sinó als individus dedicats a l'activitat de "murciar" es a dir dedicats al furt i al robo.

    (RAE/ murciar = hurtar o robar)

    Salutacions i bones festes...

    ResponElimina
  7. Rodamon: Tanta cultura, nomes podía vindre d'un " 7 cervells " .
    Aixo dels blogs es fantastic, si s'utilitza be... es clar.
    Tambe bones festes. Del de les 8:08

    ResponElimina
  8. Si ja ho dic jo...No es poden cultivar primentons al desert!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta