16 de desembre del 2006

La Plataforma Salvem Lo Canalet presentarà una moció popular al ple de Tortosa

L'EMD de Jesús debatrà dijous la posició sobre el traçat

La Plataforma Salvem Lo Canalet no defalleix, tot i que el govern tortosí està disposat a acceptar «de moment» el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre (C-12) que ha previst la direcció de Carreteres. Els veïns, que dijous podrien aconseguir el suport institucional de l'EMD de Jesús, preparen una moció popular per tenir també el pronunciament del ple de Tortosa.

Un portaveu de la Plataforma Salvem Lo Canalet va afirmar que les declaracions del regidor d'Urbanisme, José Martín, que aquesta setmana reproduïa El Punt, no els preocupen ni els han fet defallir. Així, Martín va remarcar que l'Ajuntament està «obligat» a acceptar el traçat de la variant si vol aprovar definitivament el nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM), ja que ara té un informe no favorable de Carreteres. «El que més ens ha molestat és que CiU acceptés desviar el debat sobre la qüestió a la comissió informativa d'Urbanisme, perquè la reunió va durar molt poc i finalment hi van passar de puntetes», va afegir-hi el portaveu.
D'altra banda, les mateixes fonts van assegurar que el més perillós és que l'Ajuntament accepti el traçat al POUM i la Generalitat faci públic l'estudi informatiu de la variant, ja que d'aquesta manera la proposta de circumval·lació quedaria ajustada a la reserva de sòl del pla general. «La nostra actitud no és gens derrotista, i com que veiem que Martín fa de policia dolent i l'alcalde de policia bo el que farem és impulsar una iniciativa popular, per aconseguir que el ple ho debati i que l'Ajuntament prengui una posició», va afirmar. El mateix portaveu va explicar que Salvem Lo Canalet s'ha reunit fa poc amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre, i va dir que tindran l'assessorament i el suport logístic del col·lectiu. A més, el Casal de Jesús serà dimarts l'escenari d'una reunió en què es definiran els propers objectius i es preparà una nova assemblea general de veïns, que es farà després de les festes de Nadal. Finalment, el ple de la junta veïnal de l'EMD de Jesús debatrà dijous una moció de presidència que reclamarà un traçat alternatiu.

El Punt (16-Desembre-2006)

Per saber més:
-Tortosa acceptarà "de moment" la variant de la C-12 que vol Carreteres

8 comentaris:

  1. Vinga somi tots junts plataforma d' ebre,los del la cua varada,los dels molins,los del les nuclears,los de aqui, los de alla per favor demano no mesclar mes a la plataforma ent tot perque els que em estat a casi totes les manis ens sentim una mica cansats.
    ok i bons nadals

    ResponElimina
  2. L'Ajuntament de Tortosa, per tirar endavant els Pressupostos acabats d’aprovar, necessita com aigua de maig que s'aprovi el POUM, d'aquesta manera les aixetes començaran a rajar els calers conveniats i les compensacions, en forma de terrenys, dels diferents projectes urbanístics signats darrerament.

    Si la variant de l'Eix de l'Ebre suposa un entrebanc, no tindran cap angunia en pactar amb el mateix Mafumet per que el POUM tiri endavant i una vegada inclosa la modificació: Bona nit i tapat.

    Si els de la Plataforma de lo Canalet no la fan molt grossa i ben aviat, se’ls hi passarà l’arròs.

    ResponElimina
  3. Hola Gustau, he llegit aquest matí quan he comprat El Punt la notícia sobre el tema de la carretera pel Canalet. Fa temps que segueixo aquestes notícies amb especial atenció i em sobta que sempre surt a les notícies referent al Canalet la paraula "portaveu" d'una Plataforma, però mai surt el nom, com si els membres d'aquesta Plataforma s'amaguessin, almenys dóna aquesta sensació. Crec que som prou grans i al territori tenim prou experiència com per a que quan es fan unes manifestacions o no s'està d'acord amb algunes decisions de les administracions, ens agrupem amb Plataformes per manifestar el nostre punt de vista, però no cal des de l'anonimat. Perquè amb la PDE tothom sabíem qui eren els seus portaveus, amb la Plataforma antimolinets també, amb el GEPEC, amb l'ENRON... i no segueixo. Costa tant dir qui són els membres de la Plataforma anticarretera pel Canalet??? Es que tant de misteri en les notícies que tracten sobre els membres de la Plataforma em té desconcertat. QUI SÓN????

    ResponElimina
  4. Això és perquè la gent de la plataforma del Canalet encara estan en una primera fase, en què no tenen clar qui els ha de fer les funcions de portaveu públic. De moment, ho estan fent entre tres o quatre persones. Algunes sí que no tenen problemes en dir el seu nom (de fet, han sortit parlant per alguna ràdio i crec que també per televisió), però d'altres a més de veïns són treballadors d'alguna administració pública, i prefereixen que no surti el seu nom. És una opció personal de les persones afectades, i evidentment jo l'accepto. Entenc que per a tu, com a lector, potser té menys credibilitat una persona que prefereix preservar l'anonimat. Potser sí... L'altre problema és que a l'opinió pública li és més fàcil identificar-se amb una persona que coneix i reconeix. És una qüestió que espero que resolguin aviat, perquè facilitaria la feina dels periodistes i els lectors també tindria una informació més completa.

    ResponElimina
  5. Ho entenc Gustau, i t'agraeixo que també entenguis el meu punt de vista, el d'un lector normal del carrer. Jo veia a un portaveu de la PDE, i ja l'identificava, un dels molinets i el mateix... i no segueixo!
    I sobre si són treballadors de l'AP, també ho respecto que no vulguin sortir a la premsa, ho respecto. Però avui encara anem amb aquestes pors??? Ai... mare!!! Mira a Manolo Tomàs, Àngel Aznar, Paco Gas... treballadors de l'AP!!!
    És que ho dic perquè des de l'anonimat defensar algunes postures que potser són legítimes, es deslegitimen per si soles!! No sé, és el meu punt de vista d'un lector que agafa el Punt tots els dies i veu Plataformes per arreu de Catalunya i cap té tant de misteri amagat com aquesta. Almenys és el que em sembla a mi.
    I moltes gràcies per contestar-me. Ah, i no és una crítica a la teva feina, sinó que ans al contrari!!! Que jo segueixo tots els dies el Punt, que el tinc a la feina i corro desesperat a les 8 del matí a agafar-lo, i durant la jornada, de tant en tant, entro a la Marfanta, jejeje!!!! Així, des de la distància estic informat de tot el que passa a Tortosa!!
    Gràcies per la feina que fas!

    ResponElimina
  6. Si estàs interessat en saber qui son, i que diuen la gent de la "Plataforma salvem lo Canalet" pots consultar la web de l'emissora Antena Caro de Roquetes (http://www.antenacaro.com), on sota la rúbrica "La tertúlia" trobaràs enregistrada la entrevista que van fer a quatre portaveus d'aquesta plataforma, amb noms, cognoms i una foto dels mateixos, no es que s'amaguen, sols necessiten una mica de rodatge.

    ResponElimina
  7. protesto, no m'agrada, per aquí no, vull més diners.

    ResponElimina
  8. Como veo que usted es muy popular le dejo el enlace a mi pagina para promocionarme un poco.
    Pincha, pincha
    Gracias.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta